Prostreno.cz

Pšeničná tráva nakopne pomalý metabolismus

Tablety, kapsle nebo prášek. Pšeničná tráva může mít mnoho podob, nicméně v každém případě pomáhá. Jak a s čím? Oceníte ji při hubnutí, nachlazení i plynatosti!

Pšeničná tráva je potravina nabitá živinami, kupříkladu vitaminy A a C (a to ve větším množství, než je tomu u pomerančů), aminokyselinami nebo enzymy, které mají pro tělo zásadní význam. V anglicky mluvících zemích je známá jako wheatgrass a představuje čerstvě naklíčené první listy rostliny pšenice obecné.

Pšeničná tráva se obvykle konzumuje jako čerstvá šťáva, je však také k dispozici jako prášek, který se přidává do proteinových koktejlů a smoothies. Lze ji přijímat pravidelně, ba co víc, je to žádoucí. Co udělá s vaším tělem?

Je kompletní živinou

Pšeničná tráva je nabitá silnou kombinací živin, z nichž se určitě musí vyzdvihnout vápník, hořčík, komplex vitaminů a bílkovin, ale hlavně antioxidanty, které bojují proti volným radikálům. Pšeničná tráva zároveň vyniká antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi a leckdo o ní říká, že je spásou při únavě.

Napomáhá trávení

Tenhle přírodní zázrak plný enzymů pomáhá tělu rozložit komplexní potraviny na jednodušší látky a absorbovat živiny. V překladu řečeno je vítaným pomocníkem při trávení, navíc s detoxikačními účinky, jež čistí střeva a játra a tělo zbavuje nečistot. Výsledkem je menší nadýmání, plynatost a absence břišních potíží. Pšeničná tráva zároveň pomáhá od syndromu dráždivého tračníku, zácpy a dalších zažívacích problémů.

Posiluje imunitu

Mladá pšenice je známá i tím, že ničí škodlivé bakterie, čímž posiluje obranyschopnost organismu. Ulevuje od kašle, uvolňuje ucpaný nos a je domácím lékařem při nachlazení, chřipce a angíně. Dá se o ní tvrdit, že urychluje hojení.

Podporuje metabolismus

Každodenní pití pšeničné trávy nakopává metabolismus. Pšeničná tráva má velmi málo kalorií a také neobsahuje žádný tuk, měla by se tedy dostat i na stůl těch, kdo jsou v redukčním, hubnoucím režimu. A jak je to s riziky?

Možné nežádoucí účinky

Výživoví poradci doporučují začít s menšími dávkami mladé pšenice a dát tělu čas, aby si na ni zvyklo. Mezi možné nežádoucí účinky patří bolest hlavy, žaludeční nevolnost, zvýšená tělesná teplota nebo přechodná zácpa. Tyhle nepříjemnosti obvykle odezní během dvou až třech týdnů poté, co se organismus zbaví nežádoucích látek.

Zdroje: Wikipedia.org, food.ndtv.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat