Prostreno.cz

Hydratační kosmetika z útrob domácí kuchyně

Je-li vaše pleť suchá, podrážděná nebo porézní, řešení nenabízí jen komerční zkrášlující produkty. Zkuste jí dopřát olivový olej, med a podmáslí!

Stejně jako vaše tělo potřebuje ke správnému fungování palivo v podobě vitaminů a minerálů, pokožka přímo vyžaduje vlhkost, aby si zachovala zdraví, krásu a delší mládí. Zase jste v drogerii pokukovali po těch drahých hydratačních krémech? Kdybyste podrobněji prostudovali jejich složení, s největší pravděpodobností byste zjistili, že obsahují spoustu pochybných chemických složek. Nechcete se tedy raději porozhlédnout v kuchyni a „darovat“ pleti nepostradatelnou vlhkost prostřednictvím těchto potravin?

Olivový olej je nejen na vaření

Olej z oliv je dost možná nejúčinnějším zvlhčujícím prostředkem, který máte po ruce. I odborníci upozorňují na to, že na kůži vytváří ochrannou bariéru, která dehydrataci nedává žádnou šanci. Jeho složení také prokazatelně omlazuje a neutralizuje oxidační působení volných radikálů. A jen tak mimochodem, osvědčí se také jako parádní odličovač, který si hravě poradí i s voděodolnou řasenkou.

Do služby se hlásí med

Pokud k oslazení čaje či kávy používáte místo klasického cukru med, udělali jste pro své zdraví moudré rozhodnutí. Tedy alespoň podle nutričních terapeutů. Proč si tímto zlatavým pokladem ale neošetřovat i obličej? Toto přírodní zvlhčovadlo proniká i do hlubších vrstev pokožky, přičemž uklidňuje podráždění, urychluje regeneraci i hojení, likviduje tmavé skvrny pod očima a stimuluje tvorbu kolagenu. Pro snadnější aplikaci med promíchejte s trochou mléka.

Řekněte ano podmáslí

Jde-li o podmáslí, řada lidí si jím snaží ulevit při podráždění žaludku. A je to dobrý nápad, což potvrzují i odborné studie. Ovšem ani jeho vnější využití se nemine příznivým účinkem! Tato tekutina nejenže báječně hydratuje, ale díky obsažené kyselině mléčné také hloubkově čistí, zmenšuje rozšířené póry a zachovává pružnost. Ani kapka by tedy neměla přijít nazmar…

Zdroje: top10homeremedies.com, ndtv.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat