Prostreno.cz

Bazalka omlazuje pleť a zbavuje černých teček

Nemáte chuť na bazalkový čaj? Vaše pokožka určitě ano. Může být totiž díky němu mladistvější, zářivější a zdravější! Tak proč se tomu bránit?

Lidé uctívají bazalku už tisíce let. První zmínky o této bylince pocházejí z Indie, odkud se postupem času rozšířila do Egypta, kde se využívala především k balzamování mumií a při nejrůznějších náboženských obřadech. Ovšem i o jejích léčebných schopnostech se vyprávěly hotové legendy! A stejné je to vlastně i dnes.

Bylinka, kterou nelze podceňovat

Odborníci se domnívají, že tahle rostlina s charakteristickou vůní a chutí usnadňuje činnost trávení, podporuje funkci ledvin, uklidňuje nervy a navozuje dobrou náladu. Příznivě podle nich působí také na dýchací cesty, ulevuje při kašli, zastavuje infekce a tlumí bolesti. Rovněž funguje jako přírodní antibiotikum a afrodiziakum, které navíc zbavuje únavy, stimuluje tvorbu mateřského mléka a pomáhá v lepší koncentraci. Co kdybyste ale bazalku použili zevně? Její kosmetické účinky jsou jedním slovem úžasné! Jaké divy dokáže?

Rozlučte se s akné

Tahle nenápadná kráska vyniká antibakteriálními a protizánětlivými vlastnostmi, proto může značně přispět k léčbě akné. A co víc – čistí a zmenšuje póry, zatímco zmírňuje podráždění a pokožku hloubkově vyživuje. Uplatní se také při otocích, přičemž umazává pigmentové skvrny a tmavé kruhy pod očima. Báječně se hodí i na černé tečky! To jsou věci, viďte? Možná vás překvapí i další prokazatelné účinky.

Ochrana před škodlivými vlivy

Zmíněná bylinka je rovněž mocným detoxikačním prostředkem, jenž poskytuje ochranu před volnými radikály a jinými nepříznivými vlivy. A protože obsahuje skutečně famózní množství antioxidantů, taktéž zpomaluje stárnutí. Aby toho nebylo málo, doporučuje se i při kožních infekcích, ekzémech a vyrážkách. Chcete její sílu vyzkoušet na vlastní obličej? Nic vám nebrání. Nechte pár bazalkových lístků několik minut louhovat v horké vodě a po scezení si vzniklým čajem pokožku jednoduše potírejte.

Zdroje: indulgeoessentials.com, medicalnewstoday.com





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat