Prostreno.cz

Triky pro štíhlejší siluetu

Štve vás vaše břicho, které z profilu nehezky vyčnívá? Dejte si vodu nebo kefír! Ideálně pak po chvilce tance. Tak žádné prodlevy a jde se na to!

Mít vypouklé břicho, které se viditelně rýsuje i pod volným oblečením, není žádné terno. Ačkoli si mnozí myslí, že je to nevyhnutelný výsledek přejídání a naprosté absence pohybu, celé to může být mnohem složitější. Komu a čemu lze vyčítat „ozdobu“, která se klidně vytvoří i na štíhlé postavě?

Nejen trable se zdravím

Odborníci jsou v tomhle zajedno. Podle nich větší obvod pasu souvisí třeba se syndromem polycystických ovarií, cirhózou jater nebo zhoršenou činností ledvin. Přispívá k němu i sedavé zaměstnání, potravinová intolerance, několikatýdenní spánkový deficit a dlouhodobý nedostatek vitaminu D. Vedlejší roli zde sehrává také chronický stres, konzumace sycených nápojů během jídla či  menstruace, respektive některé její fáze. Jak vidno, pachatelů rozhodně není málo. Ovšem ani možných řešení situace! Co všechno tady může pomoci?

Tanec jako zábava s bonusy

Když se člověk podívá na tělo tanečnice, jako první ho zřejmě zaujmou její pevné křivky. Tak jasně, že to není náhoda. Právě tanec patří mezi disciplíny, jež zábavou formou procvičí a upevní celý svalový systém. Udělejte si z této činnosti běžnou součást cvičební rutiny, budete koukat, co to s vámi udělá!

Pijte, pijte a pijte

Pokud pitnému režimu moc nedáte, nemůžete očekávat zázraky. Nízký příjem tekutin nejenže zpomaluje chod metabolismu, také narušuje přirozené vylučování odpadních látek, toxinů a dalších nepotřebných škodlivin. Hádejte, kde se takový nepořádek hromadí, přičemž způsobuje nadýmání a jiné nepříjemnosti?

Navyšte spotřebu probiotik

K tématu plochého břicha mají hodně co říct i střeva. Když fungují tak, jak mají, pohled do zrcadla vždycky potěší. Pro zachování harmonického a vyváženého střevního mikrobiomu se zaměřte na bohaté zdroje probiotik, kupříkladu fermentované potraviny. Jako bonus vám kysané zelí, kombucha nebo kefír posílí imunitu a dodá energii, kterou můžete využít i při tom zmíněném tanci.

Zdroje: healthybuilderz.com, thedempsterclinic.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Želví maso

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat