Prostreno.cz

Zůstaňte zdraví i v chřipkovém období

Rýma, kašel a bolest v krku – chřipkové období je tady! Jak zůstat zdravý i v období, kdy je nachlazení a chřipka nejčastějším onemocněním?

Abyste zůstali zdraví a fit, stačí dodržovat jen několik jednoduchých pravidel.

Zůstaňte zdraví

Zdraví lze podpořit i takovými jednoduchými triky jako je například mytí rukou. Pokud si budete mít ruce desetkrát denně vždy po dobu alespoň 30 vteřin, snížíte tím podle australských vědců riziko onemocnění dýchacích cest až o polovinu.

V případě, že používáte k přepravě veřejnou dopravu, snažte se nedotýkat příliš obličeje, abyste nepřenesli viry a bakterie. Sedejte si také vždy k blízkosti dveří, dostane se tam více čerstvého vzduchu a bakterie se tam neudrží. Ze stejného důvodu je dobré větrat v místnosti – doporučuje se pětkrát denně asi 10 minut.

Podpořte svůj imunitní systém

Vaše tělo potřebuje energii, aby mohlo odolávat virům a bakteriím. Uberte na aktivitách a sportujte jen třeba každý třetí den. A hodně spěte, tím podpoříte svoje samoléčebné procesy. Ve stravě vsaďte na příjem vitaminů – především vitaminu C, zinek a selen. V prochladlém těle se mohou viry rychleji rozšiřovat. Proto se vždy dobře zabalte. Zevnitř vás zahřeje zázvorový čaj.

Domácí prostředky

Na ochranu nebo obranu před viry a bakteriemi můžete vyzkoušet také praxí osvědčené domácí léčebné prostředky. Například cibule působí antibakteriálně a antivirově. Abyste pocítili efekt, stačí sníst tři (syrové nebo vařené) cibule za týden. Šalvěj zase působí proti šíření virů a bakterií v krku a snižuje záněty. A pět kapek čajovníkového oleje kápněte do litru vařící vody a inhalujte.

Zdroj: life line, healthline





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat