Prostreno.cz

Kašle vás zbaví domácí medový lék

Kapky na kašel, pro které jste si s vypětím všech sil došli do lékárny, nějak nefungují? Vsaďte na vlastní prostředek! Skládá se z medu a kokosového oleje. Budete zírat, jak rychle vám uleví!

I když nás kašel mnohdy dost ruší a obtěžuje, organismus dobře ví, proč nás k němu „nutí“. Jde totiž o přirozenou obrannou reakci, jejímž smyslem a cílem je zprůchodnění dýchacích cest. Máte pocit, že teď kašlou úplně všichni? Vzhledem k aktuálnímu ročnímu období nic neobvyklého.

Řešení z domácích zásob

Běžný kašel provázející chřipku a nachlazení si může člověk léčit sám, a to pomocí volně prodejných léků. Volba konkrétního medikamentu pak závisí na jeho charakteru – je třeba vzít v potaz, zda je suchý, dráždivý, dávivý či vlhký. V lékárně jsou pak k dostání nejrůznější sirupy, kapky a tabletky, ovšem co si budeme povídat, jejich cena nebývá právě nejnižší. Některé prostředky se také vyznačují dost nelahodnou chutí. Nechtěli byste si zkusit umíchat vlastního zachránce? Potřebné ingredience doma jistě najdete. A uleví vám prý už do dvou minut!

Nač zbytečně otálet

Výrobní proces je natolik jednoduchý, že ho zvládne opravdu každý. První ingrediencí, bez které se neobejdete, je kvalitní med. Již mnoho studií potvrdilo, že právě toto sladidlo je v boji proti kašli stejně účinné jako farmaceutická léčiva. Je to proto, že vykazuje silné antibakteriální, antivirové a protizánětlivé vlastnosti. Med navíc posiluje bílé krvinky, které působí proti infekcím. Nijak ho neupravujte, tepelný zásah by ho mohl připravit o cenné enzymy. K jeho třem polévkovým lžícím přidejte dvě lžíce kokosového oleje. Ten je zase bohatý na kyselinu laurovou, jež pomáhá likvidovat viry. Co dál?

Čas vysypat kořenky

Do takto nachystaného základu stačí už jen přimíchat čajovou lžičku kurkumy, která povzbuzuje imunitní systém. Nezapomeňte ani na stejné množství skořice a šťávu z celého citronu. Získanou směs užívejte pětkrát denně, a to vždy po dvou menších lžičkách. Rázem budete mít po starosti!

Zdroje: healthylivingidea.com, wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat