Prostreno.cz

Zeštíhlující zbraně v podobě superpotravin

Lněná semínka, avokádo nebo obyčejné ovesné vločky. Jaké je tajemství těchto zeštíhlujících zbraní? Pádných důvodů k jejich konzumaci je hned několik!

Ať už se potřebujete zbavit nadbytečných kil, nebo si postavu chcete jen udržet, alfou i omegou je pravidelný pohyb, pitný režim, kvalitní spánek a samozřejmě vhodný jídelníček. Máte v tom svém superpotraviny, díky kterým dosáhnete požadovaného výsledku? Odborníci přísahají, že konkrétně tyhle jsou zárukou úspěchu!

Lněná semínka jsou jistota

Lněná semínka jsou při hubnutí naprosto ideální, protože mají podle výživových poradců vyvážený poměr vlákniny i zdravých tuků. Americká studie z roku 2012, kterou zveřejnil magazín Appetite, došla k závěru, že jejich konzumace výrazně potlačuje chuť k jídlu a zlepšuje metabolický profil, což příznivě ovlivňuje redukci váhy. Lněná semínka také snižují záněty a představují prevenci srdečních chorob. Jsou tedy zeštíhlující zbraní s vedlejším léčivým účinkem. Přidávat se mohou do smoothie, jogurtu, obyčejné vody, snídaňových cereálií, zeleninových salátů a dokonce i do polévek.

Nebojte se avokáda

Přestože má avokádo vyšší obsah tuku, bývá doporučovaným doplňkem jakéhokoli dietního programu. Jeho mononenasycené mastné kyseliny uspokojí hlad, navodí pocit sytosti a zabrání pozdějšímu přejídání. Toto exotické ovoce navíc zprostředkovává L-karnitin, který urychluje spalování kalorií. Poznatky zahraničního výzkumu, o nichž informuje časopis Nutrition, sdělují, že lidé, kteří ho zahrnou do jídelníčku, zpravidla mívají nižší index tělesné hmotnosti. Ovšem pozor, nic se nemá přehánět. Až na něj dostanete chuť, bohatě vám stačí jeho polovina.

Ovesné vločky mají skvělé vlastnosti

Za málo peněz hodně muziky? I tak nějak by se dala popsat situace okolo ovesných vloček. Tento obilný výrobek vychvaluje do nebes i americká studie uveřejněná v magazínu Journal of the American College of Nutrition. Ta poukazuje na to, že poskytuje beta glukan, jež snižuje abnormální hladiny tuku v krvi a zmenšuje obvod pasu. Vločky ke všemu podporují funkci jater, dodávají energii a napomáhají soustředění.

Zdroje: top10homeremedies.com, insider.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat