Prostreno.cz

Pro rychlejší hubnutí vyměňte ranní kávu za černý čaj

Že je černý čaj úplně obyčejný? Jak se to vezme. Vždyť podporuje úbytek hmotnosti, představuje prevenci rakoviny a prospívá srdci. Pozitivně ale působí i na trávení, mozkové funkce a dentální zdraví.

Neumíte si představit ráno bez voňavé kávy? Třeba teď své stanovisko přehodnotíte. Pokud namítáte, že je to zkrátka nemožné, možná se k vám ještě nedoneslo, že výměna tohoto nápoje za černý čaj může dost usnadnit a uspíšit proces hubnutí. Ano, takhle je to jednoduché!

Vzpruha jako vzpruha

Nebojte se, o svou potřebnou dávku kofeinu rozhodně nepřijdete. Vždyť i černý čaj tuto složku obsahuje, proto mívá stimulující účinky. Kromě toho, že vás trochu nakopne, slibuje i fascinující zeštíhlující výhody. Tedy alespoň podle nejnovější americké studie Kalifornské univerzity. Její závěry informují o tom, že toto občerstvení významně napomáhá produkci prospěšných střevních bakterií, přičemž značně urychluje metabolismus. Autoři průzkumu se domnívají, že lidé, kteří si ho dopřávají ihned po probuzení, mívají menší obvod pasu a nižší index tělesné hmotnosti. Samozřejmě v porovnání s osobami, které ho nekonzumují.

„Naše zjištění prokázala, že černý čaj má obrovský vliv na střevní mikrobiom. Díky tomu podporuje nejen celkové zdraví, ale i úbytek hmotnosti. Je to zásluha obsažených polyfenolů, které jsou pro organismus přínosnou výživou,“ objasňuje spoluautorka studie a zároveň nutriční poradkyně Susanne Henning. Přesvědčí vás tohle k tomu, abyste ho pili každý den? K pozitivům si připište i tohle…

Prevence rakoviny a sloní paměť

Americký Národní onkologický ústav (National Cancer Institute) v jednom ze svých prohlášení uvádí, že výše zméněné polyfenoly inhibují růst rakovinných buněk. Černý čaj má ale i jiné vítané schopnosti, které přijdou vhod. Na jejich seznam patří třeba útlum zánětů, prospěch pro kardiovaskulární systém či posílení mozkové aktivity. Rovněž je prokázáno, že zlepšuje dentální zdraví, reguluje hladinu cukru v krvi a povzbuzuje obranyschopnost. Už se vám vaří voda?

Zdroje: besthealthmag.ca, teaswan.com





Celkem 6 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat