Prostreno.cz

Kakao je prospěšným občerstvením

Kakao? Vyplatí se ho pít „po litrech“! Vždyť zabraňuje poškození kardiovaskulárního systému, přičemž upevňuje mozkové funkce, napomáhá hubnutí a tlumí záněty. Také vám zlepší náladu už po prvním doušku!

Historici předpokládají, že kakao poprvé ochutnala mayská civilizace. Do Evropy ho pak v 16. století přivezli španělští dobyvatelé a téměř okamžitě získalo věhlas světové úrovně. Tento nápoj se získává z kakaových bobů, což z něj dělá neuvěřitelně prospěšné občerstvení. Opravdu si myslíte, že je jenom pro děti? Tyto benefity vás přesvědčí o opaku!

Postrach zánětů, který příjemně zahřeje

Kakaové boby jsou famózním zprostředkovatelem polyfenolů, což jsou antioxidanty spojované s útlumem chronických zánětů, ochranou před rakovinou, regulací škodlivého cholesterolu i normalizací krevního tlaku. Svým způsobem tedy představují prevenci kardiovaskulárních chorob, navíc stimulují činnost lymfatické a oběhové soustavy.

Podpora mozkových funkcí

Potřebujete se před šéfem blýsknout kreativními nápady? Nebo byste si raději upevnili paměť a zlepšili schopnost učení? Dejte si kakao. No vážně! Má totiž přímý vliv na biochemické dráhy, které jsou klíčové pro takřka ukázkovou mozkovou činnost. Jeho konzumace prokazatelně podporuje duševní výkonnost a ke všemu výrazně omezuje pravděpodobnost depresí a Alzheimerovy choroby. Alespoň tak to vyplývá z mnoha a mnoha studií. A když už jsme u toho…

Útlum stresu. Rychlý a rázný

Toto lahodné občerstvení přijde vhod i tehdy, když vaši mysl zaplaví stres. Stimuluje totiž produkci šťastných hormonů a navozuje psychickou pohodu. A teď pozor, představte si, že dokáže usnadnit i hubnutí! Studie zveřejněná v magazínu The Journal of Nutrition prokázala, že má přímý vliv spotřebu energie, metabolismus, chutě k jídlu, oxidaci tuků i pocit sytosti. Může být tedy tajným fitness zlepšovákem, díky kterému shodíte ta nadbytečná kila. Dáte si šálek? Nebo raději dva? Vypadá to, že ho nikdy není dost…

Zdroje: healthline.com, netmeds.com, eatthis.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat