Prostreno.cz

Pepřový čaj posiluje imunitu a usnadňuje hubnutí

Lepší obranyschopnost, rychlejší metabolismus a klouby bez bolesti? Pepřový čaj vám tohle všechno zajistí! Navíc ulevuje i při rýmě a alergii.

Černý pepř nechybí v takřka žádné kuchyni. Proč je tolik oblíbený? Důvody jsou více než zřejmé. Toto koření je levné, dostupné a jako ochucovadlo mnoha pokrmů dělá „svou práci“ skutečně dobře. Věděli jste, že je také jedním ze základních prostředků tradiční lidové medicíny? S jeho zdravotními výhodami se ztotožňují i vědci, kteří mu zasvětili celou řadu studií. Nemáte chuť na čaj?

Občerstvení zahřeje tělo i duši

Ano, pepř nemusíte sypat jenom do hrnce či na talíř. Lze z něj připravit i horký nápoj, který podle některých názorů dokáže celkovou kondici zlepšit již po jednom měsíci každodenní konzumace. Zalijete tedy špetku vroucí vodou a necháte zmíněnou přísadu chvíli louhovat? Na dně šálku prý naleznete tyto benefity.

Nezlomná imunita

Uvedená ingredience obsahuje skutečně širokou škálu živin, a to včetně hořčíku, draslíku, železa, manganu, vápníku, zinku a vitaminů A, E, C a K. Kdo by to byl řekl, viďte? Tyto látky prokazatelně zesilují reakce imunitního systému a snižují riziko infekcí, nachlazení, viróz a dalších „radostí“, které rozhodně nepotřebujete.

Dýchání, jemuž nic nebrání

Když už přišla řeč na typické zimní neduhy, pití pepřového čaje zprůchodňuje ucpané dýchací cesty, proto bývá spásou při otravné rýmě. Vsadit na něj samozřejmě mohou i alergici nebo osoby s vleklými záněty dutin.

Klouby bez bolesti

Tento mocný nápoj ocení i jedinci, kteří se potýkají s bolestí kloubů. Působí totiž protizánětlivě, čím bolístky pohybového aparátu prokazatelně tlumí. Také má příznivý vliv na krevní oběh, tudíž pomáhá i na otoky.

Dietní výpomoc

Bojujete s kily navíc? I v takovém případě je „pepřová voda“ vhodným občerstvením. Urychluje totiž metabolismus, harmonizuje trávení, detoxikuje a zabraňuje ukládání tuků. V kombinaci s pravidelným pohybem a vhodnou stravou tenhle nápoj svede opravdové divy!

Zdroje: wellnessbin.com, indiatimes.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat