Prostreno.cz

Zastavte hlad přirozeným způsobem

Chcete-li, aby vás přestala honit mlsná, stačí vám jen několik prostředků. Zázvor, chilli, losos – a některé další potraviny.

Je velký rozdíl mezi skutečným hladem a chutí k jídlu. Hlad přichází, když je žaludek prázdný. Najíst je pak správné a také důležité. Chuť je spíše touha po dobrotách.

Následující potraviny chuť k jídlu potlačují a vypnou ji ještě předtím, než se objeví.

Zázvor

Díky své ostré chuti vám zázvor může dokonce pomoci zhubnout, protože kromě potlačení chuti zrychluje také metabolismus. Pokud je na vás zázvor ostrý až příliš, nakrájejte ho na tenké plátky a zalijte horkou vodou – a zázvorový čaj je na světě.

Losos

Díky svému obsahu tuku mlsnou zastaví losos také spolehlivě. Navíc obsahuje vysoký obsah bílkovin, takže vás zasytí opravdu na dlouho. Kromě toho obsažené omega-3-mastné kyseliny zvyšují obsah hormonu leptinu, který je opakem hormonu hladu ghrelinu. Leptin reguluje pocit hladu a potlačuje tak chuť k jídlu.

Chilli

Přirozená ostrost potravin potlačuje touhu po sladkostech a omezuje chuť k jídlu. Funguje to nejen u zázvoru, ale i u chilli papriček.

Jablka

Ovoce obecně pomáhá zabránit chutím na sladké, ale jablka vedou. Díky vláknině, přesněji pektinu, stoupá hladina cukru v krvi jen pomalu. A jejich konzumace stimuluje trávení, cítíte se tak dobře nasycení poměrně dlouhou dobu.

Máta

Máta peprná je také jedním z domácích léků proti nadměrné chuti. Velmi účinně dokáže zastavit především touho po sladkostech a její esenciální oleje mají antibakteriální účinek.

Mandle

Ořechy jsou zdravé – to není žádné tajemství. Mandle, i když obsahují hodně tuku, však patří mezi ty potraviny, které zastavují chutě. Vysoký obsah vlákniny a bílkovin zajistí také dlouhý pocit sytosti. Už jen malá hrstka mandlí vaše chutě oklame.

Citron

Ačkoli citronová šťáva podporuje produkci slin, což ve skutečnosti podporuje chuť k jídlu, kyselina citronová působí jako přirozený prostředek na potlačení chuti. Touhu po sladkostech tak spolehlivě zaženete třeba vodou s citronem. A vysoký obsah vitaminu C podporuje váš imunitní systém.

Avokádo

Avokádo je přírodní pomocník na hubnutí. V neposlední řadě proto, že má vysoký obsah mastných kyselin, které jsou známé svým účinkem na pocit sytosti.

Zdroj: eatbetter.de





Celkem 0 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat