Prostreno.cz

Potraviny proti otravné celulitidě

Nevzhledné dolíčky na nohou, hýždích a břiše – celulitida. Vhodná dieta a správné potraviny vám s celulitidou mohou pomoci. Napněte si pokožku zevnitř!

Účinný lék na celulitidu bohužel neexistuje – a to i když se vám reklama snaží namluvit cokoli. Mnoho žen tak zkouší všechno možné, od drahých krémů, přes masážní válečky až po tělové zábaly. Účinky jsou ale jen zanedbatelné.

Vzniku pomerančové pokožce napomáhá špatná a příliš tučná strava, ale také nedostatek pohybu. A právě tady můžete s bojem proti celulitidě začít.

Projezte se k hladkému tělu

Jezte potraviny s komplexními sacharidy, což jsou například celozrnné výrobky nebo luštěniny. Na druhou stranu je ale potřeba omezit i příjem těch jednoduchých sacharidů – ty jsou ve výrobcích z bílé mouky.

Místo tučného vepřového masa sáhněte raději po libovém hovězím. Vhodné jsou také netučné ryby jako je candát, štika, treska nebo platýs.

Používejte výhradně rostlinné oleje. Ty obsahují mono nebo více nenasycené mastné kyseliny, které jsou zdravější než ty živočišné.

Čerstvé ovoce a zelenina jsou pro tělo dobré v každém ohledu, protože obsahují mnoho vitaminů, minerálů a vlákniny. Odborníci doporučují sníst denně 3 porce zeleniny a 2 porce ovoce. Výběr je obrovský, jezte tedy takové druhy, které máte nejraději, ale nebojte se je střídat a kombinovat.

Mléčné výrobky jako podmáslí a syrovátka mají pozitivní vliv

A konečně – pijte dostatek tekutin! Denně byste měli vypít alespoň 1,5–2 litry tekutin. Nejlepší je samozřejmě voda, která vaši pokožku napne a vyhladí. Neslazené čaje nebo ředěné džusy jsou ale také vhodné. Kávu a alkohol byste měli konzumovat jen výjimečně a v malém množství, i ony totiž zhoršují stav vaší pokožky, ale i pleti.

Zdroj: eatbetter, eatthis





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Omeleta s banánem

(13 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat