Prostreno.cz

Plněné papriky milují děti i dospělí

Plněné papriky s mletým masem jsou klasikou, kterou milují dospělí i děti. A navíc je připravíte opravdu rychle. Ukážeme vám ten nejlepší recept!

Plněné papriky jsou extrémně univerzální. Ať už vegetariánské nebo klasické s mletým masem a rýží – každý si najde svoji oblíbenou variantu. Někdy gratinované mozarellou, někdy fetou, někdy rozdělené na dvě poloviny, někdy vyhloubené s čepicemi, někdy s rajčatovou omáčkou a kapary, někdy doprovázené čerstvou cuketou, květákem nebo brokolicí, někdy podávané s kuskusem nebo rýží. Existuje mnoho nápadů na pokrmy z plněných paprik.

Recept na plněné papriky s mletým masem

V našem receptu vyhloubíme barevné papriky podle výběru a naplníme je množstvím cibule, česneku, mletého masa a vařené rýže. Do náplně také přidáme čerstvé vejce. Na dochucení připravíme jemnou rajčatovou omáčku na bázi zeleninového vývaru a rajčatové pasty. Plněné papriky se pak podávají s omáčkou na lůžku rýže. Alternativně můžete také použít kuskus.

Pokud chcete, položte na každou papriku jeden nebo dva plátky mozzarelly. Sýr se během dušení v troubě rozpustí a udělá nádhernou sýrovou kůrku. Velmi chutná alternativa je také rozdrobit sýr feta a přimíchat ho do náplně. To dává klasice nové chutě.

Ingredience pro 4 osoby 

1 cibule

1 stroužek česneku

500 g mletého masa

100 g rýže (vařené)

1 vejce, sůl, pepř

mletá paprika

8 paprik (dle vlastního výběru)

1 lžíce másla

1 lžíce mouky

500 ml zeleninového vývaru

1 rajčatový protlak (cca 70g)

cukr

Postup

1 Cibuli oloupeme a nakrájíme, oloupeme a nakrájíme česnek. Hněteme cibuli a česnek s mletým masem a vařenou rýží. Přidáme vejce. Dochutíme paprikovým práškem, solí a pepřem.

2 Předehřejeme troubu na 220 stupňů.

3 Papriky vyčistíme a naplníme je mletou masovou hmotou. Zbývající mleté maso zpracujte na masové kuličky.

4 Zahřejte máslo na pánvi a vmíchejte mouku. Oglazujte zeleninovým vývarem, vmíchejte rajčatovou pastu a omáčku ochuťte pepřem, solí a cukrem.

5 Plněné papriky a masové kuličky spolu s omáčkou vložte do pekáčku a nechte je dusit v troubě po dobu 20 až 30 minut (v závislosti na velikosti). Podávejte s rýží.

Zdroj: essen und trinken





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat