Prostreno.cz

Dopřejte vlasům ořechy

Vlašské ořechy jsou zásobárnou energie a živin. Obsahují antioxidanty, vitaminy, minerály, bílkoviny a esenciální mastné kyseliny, které mohou být řešením mnoha problémů s vlasy. To jste tušili? Připravte si z nich masku! 

V posledních letech byl proveden značný výzkum týkající se pěstování vlašských ořechů. Celosvětově prý může existovat až 300 odlišných kultivarů, nicméně každý z nich je prospěšný nejen pro tělo, ale i pokožku a vlasy. Co všechno takový ořech umí?  

Podporuje růst vlasů 

Vlašské ořechy jsou nabité antioxidanty, jako jsou katechiny, dále obsahují prospěšné mastné kyseliny a bílkoviny. Jsou také bohaté na zinek, železo a měď. Toto bohaté složení vlašských ořechů pomáhá urychlit růst vlasů a také výrazně zvyšuje kvalitu pramenů (1).  

Bojuje proti lupům 

Olej z vlašských ořechů má antioxidační a antimikrobiální vlastnosti. Pomáhá vyčistit pokožku hlavy a zbavit se plísňových infekcí a lupů (2). Vyniká také protizánětlivými vlastnostmi, které mohou pomoci zmírnit svědění a podráždění pokožky hlavy. 

Zabraňuje vypadávání vlasů 

Vlašské ořechy obsahují mnoho prospěšných živin potřebných pro růst a sílu vlasů, včetně železa, selenu, mědi a zinku. To vše předchází vypadávání vlasů. Omega-3, omega-6 a omega-9 mastné kyseliny zase pomáhají udržovat vlasy silné a zároveň předcházejí suchu a poškození vlasů způsobenému slunečním zářením nebo znečištěním (3). 

Zároveň platí, že olej z vlašských ořechů obsahuje železo, vápník, měď, omega-3 mastné kyseliny a zinek. Všechny tyto živiny hrají významnou roli v růstu a kvalitě vlasů. Pravidelná aplikace oleje z vlašských ořechů tedy může pomoci posílit křehké vlasy a zabránit vypadávání pramenů. 

Podporuje zdraví pokožky hlavy 

Vlašské ořechy jsou vynikajícím zdrojem bílkovin, esenciálních mastných kyselin, železa a vápníku. Mají také antioxidační a antibiotické vlastnosti. To vše vyživuje pokožku hlavy, zvyšuje krevní oběh a distribuuje živiny na potřebná místa. A jak ořechy aplikovat? Vypomozte si s tím, co máte po ruce! 

Použijte 15 vlašských ořechů, ½ litru vody a 1 šálek kokosového oleje. Ořechy vařte ve vodě 10–15 minut, následně je vyjměte a rozdrťte na prášek. Do něj přidejte kokosový olej. Ten vmasírujte do pokožky hlavy a aplikujte ho i na samotné vlasy. Před umytím nechte působit půl hodiny. Pro dosažení nejlepších výsledků používejte alespoň dvakrát týdně. 

Zdroje: (1) https://traya.health/blogs/hair-care/walnut-benefits-for-hair 

(2) https://www.bebeautiful.in/all-things-skin/everyday/walnut-benefits-for-skin-and-hair 

(3) https://www.medicalnewstoday.com/articles/omega-3-for-hair 

emedihealth.com 





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat