Prostreno.cz

Domácí účinná mast proti bolesti

Řešit bolestivé stavy farmaceutickými medikamenty? Běžná praxe. Bohužel ale může mít následky. Nechcete si na raději umíchat mastičku ze zázvoru a pepře, která pohybovému aparátu uleví také?

Bolest svalů nebo kloubů opravdu narušuje každodenní činnosti a podstatně kazí náladu. Tak jistě, člověk může slupnout nějaký ten prášek a trochu si ulevit. Jenže! Takové řešení se nejeví jako to nejlepší, tedy alespoň s ohledem na zdraví a celkovou pohodu.

Zákon akce a reakce

„Bolest není jen nepříjemná, může být skutečně zničující. Pokud ale použijete lék na zmírnění jednoho problému, jako je třeba bolavý kloub, pravděpodobně to způsobí jinou reakci někde jinde,“ netají se svým názorem americká lékařka Nieca Goldberg. S tím souhlasí i další odborník. „Nejběžnějším vedlejším účinkem nesteroidních protizánětlivých léků je poškození gastrointestinálního traktu, který zahrnuje jícen, žaludek a tenké střevo. Více než polovina případů krvácejících vředů plyne z dlouhodobého nebo neuváženého užívání těchto medikamentů,“ nalévá čistého vína i americký gastroenterolog Byron Cryer. Poznatky výzkumu publikované v magazínu British Medical Journal naznačují, že v sázce je i zvýšená pravděpodobnost srdečního selhání. Odmítáte taková rizika podstupovat? Umíchejte si domácí mast, která tlumí bolesti bez následků.

Potřebné ingredience máte v kuchyni

Celý recept je naprosto jednoduchý. Budete potřebovat půl šálku rozehřátého kokosového oleje. K němu přidejte jednu polévkovou lžíci sušeného zázvoru, to je takové to koření v prášku. Tato sypká přísada je klíčová. Studie zveřejněná v časopise Journal of Holistic Nursing prokázala, že lokální aplikace zázvoru zastavuje bolestivé stavy, uvolňuje napětí a zlepšuje krevní oběh. Do uvedené směsi vmíchejte i lžíci kajenského pepře, 10 kapek levandulového esenciálního oleje a stejné množství mátového esenciálního oleje. Všechno dobře propojte a nechte ztuhnout. Tím je vaše práce u konce. Mastičku uchovávejte na chladném a tmavém místě a v případě potřeby ji využijte jako záchranný masážní prostředek.

Zdroje: naturallivingideas.com, webmd.com, bmj.com/content/354/bmj.i4857, ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4230973/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat