Prostreno.cz

Velký podzimní detox: Zregenerujte tělo od hlavy až k patě

Když se řekne detox či detoxikace, většina z nás si představí nejrůznější (mnohdy i poměrně šílené) diety, půsty a další postupy, jež mají našemu organismu zajistit očistu. Ale detox se vůbec nemusí týkat jen naší výživy – své tělo můžeme regenerovat i jinak!

Vtšina z nás má detox spojený s novoročními předsevzetími a jarním obdobím, ale byla by chyba myslet si, že jindy svému organismu pomoci nemůžeme. Proto zkuste detox také na podzim (protože upřímně řečeno, i v létě jsme dali svému tělu pořádně zabrat).

Než se ale vrhnete na nějakou drastickou metodu (půst apod. vážně nemá moc význam, pokud potřebujete normálně fungovat, tedy chodit do práce, starat se o rodinu atd.), zkuste se spíše zaměřit na stravu bohatou na vitaminy, minerály a vlákninu, s mnohem menším obsahem tučných a hutných jídel. K tomu přidejte pár následujících tipů a uvidíte, jak se váš organismus regeneruje!

Detoxikaci totiž můžete významně napomoci. A je to jednodušší, než byste čekali!

Dýchejte

Hluboké, kontrolované dýchání zaručí tělu dostatek kyslíku, který tolik potřebuje pro veškeré své funkce a úkony – včetně vstřebávání důležitých živin. Zkuste alespoň třikrát denně najít 5 až 10 minut, kdy si v klidu sednete a budete zhluboka dýchat. Každý nádech a výdech si uvědomujte a vychutnávejte. Nadechujte se nosem, chvíli dech zadržte v plicích a pak dlouze vydechněte.

Kartáčujte

Zbavte svou pokožku odumřelých kožních buněk a dodejte jí svěží a zářivý vzhled! Jednoduše si pořiďte měkký kartáč (nejlépe s přírodními štětinami) určený k masáži těla a nasucho pokožku kartáčujte! Nejenže vaše kůže hezky regeneruje, ale rozproudí se vám krev a váš lymfatický systém bude o něco výkonnější. Masáž kartáčem začínejte od nohou, postupujte směrem přes lýtka ke stehnům, totéž platí o rukou – jemně postupujte směrem k ramenům. Kartáčem pohybujte v jemných kroužcích vždy směrem k srdci.

Protahujte

Také pořádné (a správné) protažení svalů a kloubů vám zaručí skvělý pocit a rozproudění krevního či lymfatického oběhu. Navíc vás přestanou bolet třeba záda, což je problém, s nímž se potýká většina z nás. Návod na správné protahovací cviky najdete na internetu – vybírejte podle svých pohybových možností a povahy potíží, jež máte (např. zmíněné bolesti zad).

Cvičte

Věnujte se pravidelně nějaké tělesné aktivitě. Běžte si zaběhat, zaposilovat, projděte se po lese apod. Pohyb je pro naše tělo všeobecně prospěšný. A kromě toho napomáhá trávení, takže případné škodliviny se z našeho těla dostanou mnohem rychleji.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat