Prostreno.cz

Nápoje smoothies jsou při hubnutí ideální

Spojení příjemného s užitečným? To je nápoj smoothie. Pokud si chcete vyladit tělesné křivky, dejte si ho s chutí a do dna! Má skutečně úžasné účinky, které oceníte nejen před plavkovou sezonou.

K hubnutí má každý své osobní důvody. Nezáleží na tom, jaké jsou ty vaše. Mnohem důležitější je, aby se vám daný cíl dříve či později podařil splnit. A s tím se pojí zásadní otázka – pijete smoothie? Tenhle populární mixovaný nápoj tvořený ovocem, zeleninou či kombinací obojího je při shazování nadbytečných kil naprosto ideální.

Ani doušek nazmar? Přesně tak

„Smoothies mají nejen přirozeně vysoký obsah vody a naopak nízkou energetickou hustotu, ale i syrovátkový protein, který přispívá k budování svalů. Svaly zase spalují více energie, a to i když sedíte nebo spíte. Tím hubnutí prokazatelně podporují,“ vysvětluje americká výživová poradkyně a wellness mentorka Marie Ruggles. „Toto tekuté občerstvení představuje snadný způsob, jak získat větší množství proteinů. Jeho příprava je jistě snazší než časově i kulinářsky náročnější příprava masa,“ dodává specialistka zdravého životního stylu. Jaké jsou další výhody?

Chutný zdroj všeho dobrého

Teorii vyváženého jídelníčku známe tak nějak všichni. Ovšem s praxí je to horší. „Opravdu malé procento dospělých konzumuje dvě porce ovoce a alespoň tři porce zeleniny každý den. Dostatečný příjem těchto potravin je pro regulaci hmotnosti klíčový, s čímž mixované nápoje mohou pomoci. Navíc z nich organismus načerpá životně důležité živiny, jako jsou vitaminy, minerály a antioxidanty,“ upozorňuje další americká nutriční terapeutka Lisa Bruno.

Vlčí hlad? Neznám!

Znáte ty návaly hladu a nezřízených chutí, které člověka k otevírání lednice doslova nutí? I těm dokáže smoothie srazit pomyslný hřebínek. „Pokud je vytvořené převážně ze zeleniny, která poskytuje spoustu vlákniny, pocit sytosti prodlužuje skutečně famózně. Předchází tím přejídání a vlastně omezuje i velikost porcí hlavních chodů. Když se žaludek cítí spokojený, nepotřebuje tolik jídla,“ objasňuje zase americká výživová poradkyně Stacy Roberts-Davis. Na jaký rozmixovaný drink to vidíte?

Zdroj: názory autora, www.eatthis.com, www.wikipedia.org





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat