Prostreno.cz

Vaše strava může být plná těžkých kovů

Měli jste k obědu rybu, salát z listové zeleniny nebo hnědou rýži? Spolu s těmito potravinami jste možná požili i arsen, rtuť a olovo. Jak a čím své tělo detoxikovat, čímž se můžete vyhnout zdravotním komplikacím?

Když se řekne těžký kov, mnozí si asi představí nějakou chemickou laboratoř. Ale co když máme takové „naleziště“ přímo ve svých útrobách? Bohužel je to tak. Co to pro nás znamená?

Nebezpečí, kterému se nelze vyhnout

Nejprve hodně špatná zpráva – zmíněné těžké kovy jsou všude. A to doslova. Vyskytují se přirozeně i vlivem lidské činnosti. Nacházejí se v produktech každodenní potřeby i ve vzduchu, který dýcháme. Objevují se také v konzumovaných potravinách a vodě, kterou pijeme. Přestože je tělo přirozeně vylučuje, tedy alespoň se o to všemi silami snaží, mohou se v organismu hromadit a podporovat nejrůznější zdravotní komplikace. Patří mezi ně kupříkladu autoimunitní problémy, potíže se štítnou žlázou, bolesti hlavy, chronická únava i zhoršená funkce ledvin.

Víte, jakým nepřátelům čelíte?

Na seznam nejnebezpečnějších kovů patří arsen, olovo, kadmium a rtuť. Tak jistě, k obědu byste si je dobrovolně zřejmě nedali, nicméně některé potraviny je obsahují ve vyšším množství. Třeba listová zelenina nebo hnědá rýže! Nejen tyto potravinářské plodiny je při růstu absorbují z vody, půdy i vzduchu.

„Každý člověk má v těle určitou hladinu těžkých kovů, které skutečně mohou být součástí základních příčin nemocí,“ domnívá se americká nutriční terapeutka Wendy Myers. „Někteří lidí nejsou tak citliví jako jiní, což znamená, že mohou bez větších následků jíst tuňákové rolky plné rtuti. V tučných rybách tento kov bývá zcela běžně,“ vysvětluje jmenovaná odbornice. Jak se ale bránit?

Čas na řádné vypocení!

„Že je expozice těžkých kovů nevyhnutelná, ještě neznamená, že máte svázané ruce,“ uklidňuje výživová poradkyně Wendy Myers, podle které existují báječné detoxikační metody. Specialistka doporučuje pravidelné návštěvy sauny, neboť pocení podporuje vylučování toxinů. Také se prý vyplatí užívat doplňky stravy s glutathionem. Tento silný antioxidant příznivě ovlivňuje jaterní enzymy, jež rozkládají těžké kovy. Pro ještě silnější očistu nezanedbávejte sportovní aktivity, radí expertka.

Zdroje: www.daveasprey.com, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3569681/





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat