Prostreno.cz

Goji je zázračné ovoce pro každého

Goji je malé červené zázračné ovoce. Obsahuje téměř všechny životně důležité živiny a životně důležité látky a také obsahují velké množství sekundárních rostlinných látek, které jsou v naší každodenní potravě nedostatečně zastoupené.

Goji můžete znát také jako řešetlák nebo bobule štěstí. Domov goji je v Číně a Mongolsku. A díky tomu je nedílnou součástí tradiční čínské medicíny už po mnoho tisíciletí.

Nicméně, goji roste také v některých oblastech Tibetu. To se vyznačuje obzvláště šťavnatou a sladkou kvalitou a má vyšší obsah životně důležitých látek než goji z jiných oblastí světa.

Goji jako jedna z nejlepších potravin na světě

Goji obsahují mimořádné množství jedinečných živin a antioxidantů a poskytují překvapivou sílu a energii jako součást zdravé stravy. Poskytují také hodně vitaminu A (ve formě beta-karotenu), vitamin C, vitamin E a velké množství B. Goji má také více železa než špenát, a to mezi 6,8 a 9 mg na 100 g, takže i 50 gramů sušených goji bobulí může významně přispět ke splnění denní potřeby železa. Najdeme v nich i 21 důležitých stopových prvků, které se dnes v našich základních potravinách kvůli často vyčerpané zemědělské půdě téměř neobjevují.

Goji pro zdravé oči

Goji jsou také extrémně bohaté na jedinečné fytonutrienty a antioxidanty nazývané lutein a zeaxantin. Tyto dvě životně důležité látky jsou součástí základní péče o zdravé oči a zdravý nervový systém. Jsou proto důležité v prevenci makulární degenerace – rozšířeného očního onemocnění u lidí starších šedesáti let.

Posilují imunitní systém

Goji také poskytují takzvané polysacharidy. Jedná se o komplexní sacharidy, u kterých bylo prokázáno, že zlepšují imunitní obranu aktivací T lymfocytů. To jsou specializované obranné buňky, které se zaměřují na boj proti rakovinným buňkám a virům.

Polysacharidy v goji mají podobnou chemickou strukturu jako látky podporující imunitu v echinacea nebo houbě maitake. Echinacea se často používá k posílení imunitního systému a k podpoře buněčné obrany v době, kdy jsme náchylnější k infekci, zatímco medicinální houba se předepisuje nejen při výskytu rakoviny rakoviny, ale také současně s chemoterapií, protože může významně zmírnit její vedlejší účinky.

Vhodné pro budování střevní flóry

Zajišťuje účinné trávení, pravidelné a bezproblémové pohyby střev, optimální vstřebávání živin a zdravou a neporušenou střevní sliznici. Tímto způsobem zdravá střevní flóra zabraňuje fermentačním a hnilobným procesům, stejně jako infekcím houbami nebo škodlivými bakteriemi a v důsledku toho také předchází chronickým zánětlivým událostem všeho druhu. Goji výborně podporují regeneraci střevní flóry a zvyšují její výkon, takže jsou ideálním jídlem po operaci střev.

Zdroj: www.lifeline.com, www.healthline.com, www.eatthis.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat