Prostreno.cz

Zdravé ingredience do smoothie nápoje

Ať už jste smoothie začátečník nebo jeho zkušený a ostřílený konzument, zahrňte do jeho přípravy i banány a košťálovou zeleninu. A proč nezapomínat ani na ovesné vločky?

Mixované nápoje zvané smoothies jsou v módě i centru pozornosti. Dopustit na ně nedají odborníci ani výživoví poradci, podle kterých s nimi lze podpořit hydrataci, zdraví i štíhlé křivky.

Drink, co nahradí jídlo

„Dobře připravené smoothie je skvělou volbou kdykoli v průběhu dne. Může nahradit plnohodnotné jídlo a poskytnout kompletní zdroj výživy,“ vysvětluje australská nutriční terapeutka Anna Mitsios. „Jeho lehká struktura navodí pocit sytosti a spokojenosti, obsažené živiny zase upraví hladinu hormonů, zregulují úroveň krevního cukru a nastolí harmonii střevního mikrobiomu,“ vychvaluje specialistka s tím, že klíčem k prospěšnosti a mnoha benefitům je volba vhodných ingrediencí. Které konkrétní budou smoothie i vašemu zdraví nejvíce slušet?

Banán je sázka na jistotu

Pokud chcete to nejkrémovější občerstvení na světě, nezapomeňte do mixéru přidat i pokrájený banán. Tohle tropické ztělesněné dobrodiní nevyladí jen jeho konzistenci, výsledný nápoj obohatí i o dávku vlákniny, která utlumí pocity hladu a předejte pozdějšímu přejídání. Navíc je nabité vitaminem B6, který je potřebný pro imunitu i mozkové funkce. Banán zprostředkuje také draslík nezbytný pro správné fungování srdce i kosterního svalstva. Tedy alespoň takový je názor výše jmenované poradkyně.

Košťálová zelenina slibuje detox

Udělejte si v těle pořádek a dopřejte si drink, v němž nebude chybět zelí, kapusta, brokolice, květák nebo růžičková kapusta. Brukvovitá neboli košťálová zelenina obsahuje sloučeniny síry, které pomáhají neutralizovat toxiny a volné radikály nahromaděné v organismu. Detox podpoří nejen celkovou kondici, protože vylepší činnost veškerých orgánů, ale i hubnutí. V případě, že by vám snad chuť jmenovaných potravin ve smoothie „neseděla“, ji můžete sladce vykompenzovat přídavkem libovolného ovoce.

Nezapomeňte na ovesné vločky

Ovesné vločky. Kdo říká, že se musí konzumovat jenom v kombinaci s mlékem nebo jogurtem? Šup s nimi do smoothie! Načerpáte z nich kromě zmíněné vlákniny i železo a zinek, což jsou látky, jež  zvyšují hladinu energie i fyzickou výkonnost. Vzpruha se hodí! Sluší se dodat, že tento obilný produkt poskytne také betaglukan, což je polysacharid krotící vysoký cholesterol.

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.byrdie.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat