Prostreno.cz

Po pleťové masce z kiwi omládnete před očima

Kiwi obsahuje všechno, co pokožka vyžaduje. Dáte mu šanci a přesvědčíte se na vlastní kůži o tom,  že na vrásky skutečně zabírá? A nejen na ně!

Aktinidie lahodná. To je opadavá a bujně rostoucí keřovitá liána pocházející z jižní Číny, na které vyrůstají plody kiwi. A že umí klamat tělem! Jejich hnědá a chlupatá slupka nevypadá nijak atraktivně, ovšem to, co je skryto pod ní, si zaslouží velkou pozornost. I tu vaši!

Dárce živin, kterého tělo miluje

Kiwi obsahuje celou řadu prospěšných látek, a to včetně vlákniny, karotenoidů, hořčíku, draslíku, mědi a vitaminů K, E a C. Pokud jde o céčko, pouhých 100 gramů zelené dužiny vám zprostředkuje více než 80 procent jeho denní potřeby. Ve vědecké sféře se na tuto cizokrajnou potravinu pohlíží jako na prostředek, který pomáhá předcházet nepříznivým zdravotním stavům, jako jsou například kardiovaskulární choroby i obávaná onkologická onemocnění. Poukazuje se také na jeho protizánětlivé působení i skutečnost, že harmonizuje trávicí trakt. Ještě větší zázraky ale svede s pletí. A věřte, že i ona chce kiwi ochutnat!

Kosmetika s všestranným působením

Nutriční profil tohoto šťavnatého dárečku chrání pokožku před zkázou, protože povzbuzuje regeneraci buněk, neutralizuje volné radikály a zpomaluje tvorbu vrásek. Vždyť zmíněný vitamin C, kterého má na rozdávání, je vnímán jako jeden z nejsilnějších bojovníků proti stárnutí, protože stimuluje tvorbu kolagenu! Vnější použití kiwi také zlepšuje funkce kožní bariéry, hydratuje, uklidňuje podráždění a významně přispívá k léčbě akné. Nechtěli byste ho vyzkoušet v praxi? Tak pojďte na to!

Maska ve stylu „co dům dal“

Rozmělněnou dužinu kiwi lze smíchat prakticky s čímkoli, co v kuchyni naleznete. Může to být bílý jogurt, podmáslí, jahody, olivový olej nebo třeba banán. Klidně sáhněte i po nastrouhané okurce, medu či rozšlehaném vejci. Po nanesení vyčkejte deset až patnáct minut, poté smyje nevstřebané pozůstatky. Tenhle jednoduchý elixír vás příjemně překvapí!

Zdroje: www.fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details/327046/nutrients, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6267416/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6250988/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7914463/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6267416/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19358604/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15389574/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat