Prostreno.cz

Šťavnatý meloun svede s pletí hotové zázraky

Trápí vás podrážděná a zarudlá pokožka? Nebo vás o nervy připravuje akné, nadměrná suchost, vrásky či ucpané póry? Na nic nečekejte a jděte si opatřit meloun! Ten tyto trable vyřeší na první dobrou.

Jestli nějaká potravina dokonale vykresluje léto, pak je to bezpochyby meloun. V obchodech se to jím už zase pořádně zelení! Zakutálet by se mohl nejen na váš talíř, ale i obličej. Nebo jste snad neslyšeli o tom, jak báječná je tohle kosmetika?

Víc než jen jídlo

Že meloun díky vysokému obsahu vody skvěle hydratuje celé tělo? To je pravda. Jeho zkrášlující přednosti se ale zdaleka netýkají jen dodávek tekutin. Zahrňte tento cizokrajný dáreček do běžné denní péče a vyřešte trable s krásou jednou provždy! Spolupráce s ním začíná i končí u těchto blahodárných účinků.

Exfoliace, která nečistoty nešetří

O exfoliaci jste za svůj život jistě slyšeli už nesčetněkrát. Proto zřejmě víte, že tento kosmetický proces zahrnuje odstranění starých a odumřelých kožních buněk z povrchu kůže, čímž se pokožka pročistí a zjemní. Také se jím vyčistí póry a otevře cesta, která znásobí působení aplikovaných pečujících produktů. Může se o to postarat meloun? O tom vůbec nepochybujte! Jeho zrnité částice šetrně „uklidí“ pleť a zároveň ji zvláční. Obsažený vitamin C povzbudí produkci omlazujícího kolagenu a dodá zdravou záři. Stačí jen ukrojit kousek sladké dužiny a jemně si s ní přejíždět po obličeji.

Antioxidační elixír, co má grády

Abychom byli spravedliví, stárnutí a tvorbu vrásek nezpomaluje jenom výše zmíněný vitamin C, pomáhají mu i další antioxidanty. Tahle silná parta přítomná v melounu pěkně pospolu neutralizuje volné radikály, předchází poškození, zesiluje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy a zachovává elasticitu pleti.

Záněty, bojte se!

Pokožka, která je zanícená, citlivá nebo náchylná k akné i vyrážkám potřebuje prostředky, které ji vyživí a souběžně i zklidní. I tato kritéria jmenovaný exotický plod do puntíku splňuje. Je totiž doslova napěchován revitalizačními protizánětlivými složkami, jež ulevují od svědění, zarudnutí i spálenin. Některé si dokonce poradí také s pigmentovými skvrnami a nevyrovnaným tónem pleti! Nechcete si melounovou masku připravit ještě dnes? Dužinu můžete využít samotnou, ale klidně ji promíchejte s medem, okurkou, trochou citronové šťávy nebo jogurtem.

Zdroj: www.myglamm.com, názor autora





Celkem 4 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat