Prostreno.cz

Proč nemít výčitky kvůli čokoládě?

Až zas od nějaké dobré duše dostanete bonboniéru nebo tabulku čokolády, nepropadejte zoufalství. Čokoláda (tedy ta kvalitní) je totiž (v přiměřeném množství) zdraví prospěšná!

Tak například věděli jste, že je vědecky prokázáno, že čokoláda…

…z vás může učinit génia?

Nedávná studie odhalila, že nejvíce držitelů Nobelovy ceny (v jakékoli oblasti) pochází ze zemí, v nichž se čokoláda a její konzumace těší velké oblibě (tedy měřeno její spotřebou v přepočtu na obyvatele).

…vám pomůže v matematice?

Britští vědci přišli s výzkumem, že studenti, kteří pravidelně jedli čokoládu, dosáhli lepších výsledků v matematice než jejich spolužáci, kteří téhle sladkosti nijak zvláště neholdovali.

…chrání vaše srdce?

Hned několik studií potvrdilo, že kvalitní hořká čokoláda (konzumována v rozumném množství) prospívá našemu srdci. Tak například snižuje nebezpečí infarktu myokardu, krevní tlak i riziko mrtvice. Na „vině“ jsou prý silné antioxidanty obsažené v kakaových bobech.

…pomůže ke šťastným potomkům?

Finská studie dokonce ukázala, že matky, jež během těhotenství jedly každý den kousek čokolády, porodily děti, jež se více usmívaly, méně plakaly a byly všeobecně šťastnější.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat