Prostreno.cz

Mango chrání pokožku před poškozením způsobeným sluncem

Riziko rakoviny kůže se v létě logicky výrazně zvyšuje. Ochranu představuje mango, které toto onemocnění potlačuje, přičemž zpomaluje stárnutí, léčí akné, tlumí záněty a vyrovnává tón pleti. Jste pro jeho vnější či vnitřní užití?

Se zdravotními výhodami manga jste jistě dobře obeznámeni. Tento plod se pěstuje ve více než 100 zemích světa a patří mezi nejvyhledávanější druhy ovoce. Do souvislosti se dává třeba s bezproblémovým chodem trávení, zlepšenou činností kardiovaskulárního systému i ostrým zrakem. Ovšem pleti prospívá také! Právě v létě byste mango měli jíst častěji. Proč?

Ochrana před sluncem, která se hodí

Přirozeně se vyskytující antioxidanty v tomto ovoci zabraňují oxidaci buněk, proto mají potenciál snižovat známky poškození sluncem. Prokázala to jistá korejská studie už v roce 2013. Ačkoli byla provedena na myších, její autoři se domnívají, že účinky jsou srovnatelné i na lidskou populaci. Že by mango fungovalo jako slunečník? Už to tak vypadá! Díky vysokému podílu polyfenolu mangiferinu potlačuje i rakovinu kůže. Přesto opalovací krém raději nepodceňujte. Jsou tu i další zajímavé výhody, které oceníte. A týkají se i delšího mládí!

Zpomalené stárnutí? Užijte si ho

Jeden šálek manga obsahuje zhruba 67 procent denního doporučeného přijmu vitaminu C a více než 8 procent stanovené dávky vitaminů E a A. Všechny tyto látky nepopiratelně podporují mladistvý vzhled, ovšem největší zásluhy se přikládají vitaminu C, který prokazatelně povzbuzuje produkci kolagenu. S každým soustem tedy trochu „přibrzdíte“ tvorbu vrásek a jemných linií.

I hydratace se počítá

Mango pokožku nejen omlazuje, ale i báječně hydratuje a zvláčňuje. Jeho široká škála antioxidantů přispívá i k léčbě akné, přičemž sjednocuje tón kůže, zmírňuje jakékoli podráždění a urychluje obnovu kožních buněk. Kromě konzumace můžete tento cizokrajný dáreček samozřejmě nanášet i zevně, a to třeba formou nejrůznějších pleťových masek. Nezapomeňte si ho při příštím nákupu přihodit do nákupního košíku.

Zdroje:www.rawsugarliving.com, www.healthline.com, www.bbcgoodfood.com, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23458392/





Celkem 2 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat