Prostreno.cz

Překvapivé zdravotní účinky zmrzliny

Máte chuť na zmrzku? To je dobře! Možná díky ní budete nejen veselejší, ale i kognitivně výkonnější. Tahle sladkost také pomáhá předcházet rakovině a posiluje kosti. Pozor, stimuluje i libido!

K létu patří zmrzlina zcela neodmyslitelně. Je skvělá na osvěžení, hodí se jako dezert a báječně uspokojí touhu po sladkém. Máte výčitky svědomí pokaždé, když do ní zaboříte jazyk? Hoďte je za hlavu, vždyť jejím prostřednictvím podporujete své zdraví! Nebo jste snad o těchto výhodách ještě neslyšeli?

Svěží regulace cholesterolu a dobrá nálada

Zmrzlina obsahuje mléko a mléčnou sušinu, což znamená, že vám kromě vitaminů A, B a D poskytne i vápník a fosfor. Tyto látky posilují kosti a předcházejí osteoporóze, přičemž tlumí stres a navozují optimistické psychické rozpoložení  po jejich konzumaci se totiž v těle zvyšuje produkce serotoninu. Extra výživný kvocient zmrzlině dodávají i různé příchutě. Parádním příkladem je například ta, která je vytvořená z tmavé čokolády. Obsažené antioxidanty přispějí k regulaci škodlivého cholesterolu, čímž nepopiratelně podpoří činnost srdce i celého kardiovaskulárního systému.

Mentální ostražitost, kterou vám budou závidět

Věřte, nebo ne, zmíněná ledová potravina dokáže nakopnout i mozek. Prokázala to jistá korejská studie, jejíž poznatky sdělují, že lidé, kteří si ji dopřejí ráno nebo v dopoledních hodinách, bývají oproti jejím odpůrcům ostražitější a kognitivně výkonnější. To je ale lahodný doping, panečku!

Vzpruha unaveného libida

Necítíte se po zmrzlině takoví náruživější? Není to náhoda ani pouhý pocit. Jak bylo zmíněno v předchozích řádcích, obohatí vás o fosfor. Právě ten zlepšuje cirkulaci kyslíku ve všech tkáních a udržuje vyvážené pH organismu, přičemž přímo ovlivňuje hladinu testosteronu.

Prevence rakoviny, na které si smlsnete

Nedostatek vápníku patří na seznam rizikových faktorů vzniku rakoviny. Chcete-li pravděpodobnost této obávané choroby omezit, měli byste si příjem této látky pohlídat. I uvedený sladký dezert nějaký vápník obsahuje, tak si dejte o kopeček navíc!

Zdroje: www.telegraph.co.uk/news/2016/11/23/ice-cream-breakfast-makes-smarter-japanese-scientist-claims/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat