Prostreno.cz

Máta má úžasné kosmetické účinky

Máta může vyřešit mnoho problémů s krásou. Působí totiž proti akné, tmavým kruhům pod očima, rozšířeným pórům i lupům. Mátový peeling si užijí i vaše suché a tvrdé paty!

Máta je bezpochyby jednou z nejběžnějších bylinek. A zdaleka nejen proto, že na pěstování bývá nenáročná! Vždyť plní dekorativní funkci, odpuzuje otravný hmyz a ještě pomáhá léčit mnoho nepříznivých zdravotních stavů. Nemluvě o tom, že přijde vhod i v kuchyni! Letos se vám nějak rozrostla a nevíte, co s ní? Zahrňte ji do kosmetické péče, přímo se to nabízí. Má totiž tyhle famózní účinky.

Svěží stopka akné

Zelené lístečky s výraznou vůní jsou bohaté na kyselinu salicylovou a vitamin A, který má pod palcem produkci a vylučování kožního mazu. Jejich antibakteriální a protiplísňové vlastnosti působí i proti zánětům, což z nich dělá báječný lék na akné. Tak jich pár nasekejte nadrobno a lehce navlhčete vodou, čímž vznikne snadno aplikovatelná pasta. Nechte ji několik minut dělat svoji práci a poté smyjte veškeré pozůstatky. Tahle „větrová“ procedura pročistí i ucpané póry, čímž zabojuje i proti černým tečkám. A vlastně, nejen těm!

Tmavým kruhům odzvonilo

Antioxidanty ve zmíněné bylince dobře redukují i tmavé kruhy pod očima, které navozují unavený dojem pleti a ještě přidávají pár let navíc. Velikou výhodou je i to, že vyrovnávají tón pokožky, proto si hravě poradí také s pigmentovými skvrnami. Postupujte jako v předchozím případě a užijte si, že jste na tmavé nadělení konečně vyzráli!

Suché a ostré paty jsou minulostí

Mátový peeling nohou? To je věc! Připravíte si ho tak, že zhruba půl šálku drcené máty promícháte s jedním šálkem krystalového cukru, trochou olivového oleje a malým množstvím ovesných vloček. Získaným prostředkem si krouživými pohyby jemně „drhněte“ paty a následně ho smyjte vlažnou vodou. Hebkost a svěžest chodidel vás příjemně překvapí! Mimochodem, máta zabojuje i proti nadměrnému pocení a nepříjemnému zápachu.

Krásné a silné vlasy. Ty prostě chcete!

Uvedenou léčivku lze využít i k oplachu vlasů. Nejenže zatne tipec lupům a hřívu celkově je posílí, prospěje i pokožce hlavy. Stačí si z ní uvařit silný čaj a po scezení a vychladnutí si s ním „polít“ hlavu.

Zdroje: www.1mhealthtips.com, www.indiatimes.com





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat