Prostreno.cz

Na kocovinu pomáhá kombinace hrušky s limetkou

Včera jste to trochu „přepískli“ s alkoholem a dnes je vám poněkud ouvej? Ano, můžete zkusit kuřecí polévku, ovšem k rychlejší léčbě přispěje i nápoj vonící po exotice. Skládá se ze třech ingrediencí a doporučují ho i vědci!

O nejrůznější kulturní akce není v létě sebemenší nouze. A že se na nich popíjí i alkohol? To je jasné asi každému. Co ale večer vypadá jako velká zábava, z toho se ráno stává hodně nepříjemné prokletí. Ostatně, ať se přihlásí ten, kdo nikdy v životě netrpěl kocovinou!

Jejda, hlava mi příšerně třeští!

Lidově zvaná kocovina se projevuje všelijak. Způsobuje bolesti hlavy, celkovou nevolnost, zvracení, třes rukou, ztrátu chuti k jídlu, průjem i zvýšenou citlivost na světlo i zvuky. Věděli jste, že její závažnost ovlivňují určité faktory, proto každého trápí v trochu jiné míře? Zahrnují kromě vypitého množství alkoholu i tělesnou hmotnost, rychlost konzumace metly lidstva, užívání některých léků nebo rodinnou náchylnost k migrénám. A jak je to s léčivým řešením?

Možností je bezpočet

Co člověk, to vlastní a prověřená teorie na zvládnutí „těžkého rána“. Někdo přísahá na spánek a kuřecí vývar, zatímco jiný preferuje hranolky, syrová vejce, toasty, jakékoli sportovní nápoje, banán, kiwi nebo špenát. Někomu zase pomáhají ústřice, rajčata či sushi. Neláká vás ani jedno? Pak je tu ještě jedno možné východisko. Nalezla ho jistá indická studie z roku 2019, jejíž poznatky naznačují, že s kocovinou rychle zatočí kombinace tří surovin. Jste na ně zvědaví?

Exotická směs ve štychu nenechá

Výzkumníci z vysoké školy v Bombaji (Institute of Chemical Technology) se na základě svého průzkumu domnívají, že zázračnou první pomocí je směs kokosové vody, hrušového džusu a limetkové šťávy. Vypadá to jako recept na zajímavý tropický koktejl? Možná ano, ale tenhle má slibný ozdravný potenciál, neboť obsažené látky a enzymy prý odbourávají alkohol, což vede k rychlé úlevě. Tak na zdraví a do dna, ať jste zase jako rybičky!

Zdroje: www.houseofwellness.com, www.sciencedirect.com/science/article/pii/S266592711930005X?via%3Dihub&_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Uzená polévka

(1 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat