Prostreno.cz

Babiččiny nejlepší triky pro zdravé léto

Bodnutí od komárů, spáleniny od slunce, těžké nohy – nejkrásnější týdny v roce by mohly být prostě úžasné, kdyby nás netrápily typické letní neduhy. Už naše babičky ale věděly, co udělat, aby vám dobrou náladu nic nezkazilo.

Dovolená, ze které si přivezete hromadu štípanců od komárů, zahradní party, kterou kazí nateklé nohy nebo konec koupání kvůli spálené pokožce – to jsou věci, po kterých nikdo netouží. Aby vám takové „drobnosti“ nezkazily náladu na několik dní, máme pro vás triky našich babiček.

Studenou sprchou proti komářímu bodnutí

Sprcha samotná smývá tělesný pach, který komáry láká. Navíc nás hmyz kvůli nižší teplotě hůře lokalizuje. Pokud chcete použít repelenty, účinné jsou ty s účinnými látkami Icaridin nebo DEET.

Léčivý jíl zmírňuje modřiny

Je snadné se při sportu poranit nebo jen bouchnout. Aby vaše nohy nezdobily žádné nevzhledné modřiny, smíchejte léčivý jíl s ledovou vodou, rozetřete na hadřík, přiložte na místo a počkejte, až obklad zaschne.

Chléb s máslem a šunkou na kocovinu

Na to Britové přísahají. Také jedna studie potvrzuje, že chléb s máslem a šunkou pomáhá po pití příliš velkého množství alkoholu rychleji se zotavit.

Na těžké nohy homeopatika

Pokud vám v létě otékají nohy nebo se vám křečové žíly zdají nevzhledné, Sabdariffa 6X (5 globulí 3× denně) vás uvolní. Lýtka si samozřejmě můžete také pravidelně sprchovat studenou vodou. Pokud máte problémy s žílami, měli byste se vyhýbat přímému slunci.

Ne moc studené

Vnitřně se ochlazovat je skvělé, ale příliš mnoho ledově vychlazených nápojů stejně není dobré, protože ochlazují i ​​sliznice. Viry tak mohou útočit snadněji a vy dostanete rýmu rychleji!

Med na herpes

Slunce může aktivovat herpetické viry, existuje ale rychlá pomoc. Když to začne svědit, nakapejte med na gázový obvaz a čtyřikrát denně na 15 minut tiskněte na puchýřky.

Máta vás probudí a osvěží

Pokud vás trápí horko, pomůže mátový olej. Vůně zvyšuje aktivitu mozkové oblasti, která nás ráno rozhýbe.

Zdroj: názory autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Kuře na paprice

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat