Prostreno.cz

Ledový čaj může prospívat i našemu tělu

Ledový čaj nejenže skvěle chutná, ale také podporuje důležité funkce našeho těla. Obnovte lásku k letnímu drinku!

Představte si, že ležíte na pláži. Slunce pálí, moře tiše šumí – a v ruce držíte studenou sklenici ledového čaje. Zní to perfektně, že? Existují chutě, které působí jako přímá letenka na oblíbené místo. Nasládlá chuť ledového čaje je jednou z nich. Studený nápoj je prostě ultimátní letní drink. Dokáže však mnohem víc! Máme pro vás pět překvapivých faktů o ledovém čaji. Chcete vědět, co ledové osvěžení s naším tělem skutečně udělá?

Dokáže hydratovat

Čaj je po vodě údajně druhým nejoblíbenějším nápojem. A i chlazená verze je – pokud je neslazená a čerstvě připravená – nabitá zdravými biologickými stopovými prvky, antioxidanty a flavonoidy, které mají pozitivní vliv na imunitní systém.

Zrychluje metabolismus

Čaj obsahuje hodně hořčíku. Nápoj tak posiluje kosti a podporuje hojení ran. Pomáhá také tělu lépe trávit tuky. To znamená, že ledový čaj umí nastartovat metabolismus.

Prospívá pokožce

Ano, neslazený ledový čaj funguje jako kosmetický přípravek! Protože podporuje pleť. Čaj obsahuje až desetkrát více antioxidantů než čisté ovoce nebo zelenina. Ty neutralizují volné radikály v těle, podporují tvorbu kolagenu a opravují poškozené buňky.

Posiluje srdce

Čaj na nás v podstatě působí velmi uklidňujícím způsobem. Studie dokonce ukazují, že lidem, kteří pijí hodně čaje, hrozí nižší riziko infarktu, protože má pozitivní vliv jak na metabolismus lipidů, tak na metabolismus cukrů. O důvod víc dopřát si v létě lahodné osvěžení!

Pomáhá zhubnout

Dobrá zpráva! Lahodný nealkoholický nápoj vám dokonce pomůže zhubnout. Samozřejmě pouze pokud sáhnete po jeho neslazené podobě! A ačkoliv je ledový čaj tak nízkokalorický, přesto se po jeho vypití cítíme osvěžení a více nasycení přírodními cukry. Zdravé ingredience navíc přispívají ke spalování tuků. Takže si v létě vezměte sklenici neslazeného ledového čaje. Rozhodně potom nehrozí žádné výčitky svědomí!

Zdroj: názory autora





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat