Prostreno.cz

Jak pečovat o vlasy v létě: TOP 5 tipů

30.08.2022 | Zdraví a diety

Léto je pro naše vlasy obdobím stresu. Kvůli slunci, teplu, písku, slané vodě a častému mytí vlasy ztrácejí objem a lesk. Bát se o stav svých vlasů ale začínáme až v okamžiku, když jsme na sluníčku, nebo dokonce doma po dovolené. Na konci léta se obvykle chce co nejdříve ostříhat vlasy, ale to není nutné! Nespěchejte běžet ke kadeřníkovi, poradíme vám, jak pečovat o vlasy v horkém období.

Čištění vlasů

Tato fáze je velmi důležitá pro očištění vlasové pokožky od nečistot a odumřelých částeček kůže, které se na ní každý den hromadí. K tomu stačí jednou týdně použít peeling a po zbytek času používat šampon vhodný pro váš typ vlasů. Pokud často používáte fén, dejte přednost hydratačním přípravkům na vlasy.

Výživa vlasů

Vynikajícím pomocníkem bude jakákoliv maska ​​na vlasy, která dodá pokožce hlavy a vlasům potřebnou výživu. Péče o vlasy by měla zahrnovat masky s vyživujícími vlastnostmi, které obsahují následující složky – vitaminy, bambucký olej, kokosový olej, éterické oleje, extrakt z aloe aj.

Skvěle se v tom případě budou hodit různé masky na vlasy – minutové nebo produkty s delší dobou působení (20 minut – 1,5 hodiny). Každá maska ​​je svým způsobem účinná. Vyberte si z širokého sortimentu na webu MAKEUP https://makeup.cz/categorys/22812/. Hlavní věcí je dodržovat správného postupu při aplikaci masek pro jejich maximální účinek. 

Hydratace vlasů

Dalším krokem na cestě k lesklým a zdravým pramenům je použití vlasových kondicionérů a balzámů. Tyto produkty utěsňují šupinky ve struktuře vlasů. Vše, co vlasy z vyživující masky vstřebaly, v nich tedy zůstane a nesmyje se šamponem. Navíc balzám na vlasy výrazně usnadňuje proces stylingu a činí vlasy poslušnými. Pamatujte si, že péče o kudrnaté vlasy bez tohoto přípravku nebude plnohodnotná.

Ochrana vlasů před UV zářením

Dnes se ochranné filtry aktivně používají v kosmetologii. Přidávají se nejen do pleťových krémů, sprejů, balzámů a lotionů. Bezsulfátový šampon s SPF filtrem je nenahraditelným pomocníkem každé moderní dívky. Takový přípravek chrání vaše vlasy před škodlivými účinky ultrafialových paprsků. Pro snadný výběr správného produktu hledejte na obalu označení „letní péče“, „péče o vlasy po opalování“.  SPF filtry v jakékoli vlasové kosmetice to je nejen spolehlivá tepelná ochrana, ale také záruka jejich dlouhotrvající krásy.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat