Prostreno.cz

Omyly při nízkosacharidovém stravování

Chcete změnit svůj jídelníček na nízkosacharidový? Pak si dejte pozor na následující chyby.

Pokud chcete zhubnout, spíše dříve než později narazíte na nízkosacharidový trend. A není se čemu divit, vždyť dnes už existuje nespočet nízkosacharidových receptů na pokrmy, které chutnají lahodně.

Pouhý přechod na nízkosacharidovou dietu však ke zdravému hubnutí nestačí. Naopak, a pokud uděláte následující chyby, můžete svému tělu i uškodit. 

Přijímáte příliš málo kalorií

Snížení přijatých kalorií je samozřejmě rozumným způsobem, jak zhubnout. Dbejte však na to, abyste i přes změnu jídelníčku svému tělu dodali dostatek energie. Stejně tak je důležité konzumovat dostatek živin, jako jsou bílkoviny nebo vitamíny. Pokud to neuděláte, mohou se objevit příznaky nedostatku, které negativně ovlivňují metabolismus a stojí v cestě vašemu cíli zhubnout.

Jste na sebe příliš přísní

Pokud chcete dosáhnout svého cíle, je důležité, abyste si cestu k cíli navrhli tak, abyste se jí mohli skutečně držet. Když tedy přejdete na low-carb, neměli byste současně zakazovat všechny ostatní pamlsky. Jako třeba kousek čokolády večer, tohle byste si měli dovolit i nadále. Protože pokud si ze dne na den nic nedopřejete, je extrémně vysoká šance, že nevydržíte a celé snažení vyjde vniveč.

Jíte příliš málo sacharidů

To zní na první pohled paradoxně, ale je rozdíl mezi „méně“ a „příliš málo“ sacharidů. Nevyhazujte je proto ze svého jídelníčku úplně, ale snižte je na minimálně 125 gramů denně. Stále tak máte šanci mít na den dostatek síly a přijmout dostatek vitaminů a živin.

Neposloucháte své tělo

Sacharidy jsou nesmírně důležité pro tvorbu energie v těle. Proto snížení příjmu může způsobit únavu, závratě a pomalejší myšlení. Určitě věnujte pozornost těmto signálům ze svého těla. Pokud zaznamenáte tyto příznaky, měli byste urychleně zvýšit denní příjem sacharidů, abyste i přes změnu jídelníčku zůstali fit a plní energie.

Jste příliš aktivní

Pokud pravidelně intenzivně cvičíte, nízkosacharidová dieta pro vás nemusí být to pravé. Protože, jak již bylo zmíněno výše, sacharidy jsou důležitým zdrojem energie. Pokud je snížíte a zároveň požadujete od svého těla enormní výkon, snadno ho přetížíte a možná i riskujete zranění. Pokud patříte k těm, kteří sportují obzvlášť aktivně, měli byste si pro sebe najít jiný jídelníček.

Zdroj: www.freundin.de/low-carb-fehler-vermeiden, www.eatthis.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vaječná omeleta s lososem

(35 hlasů)

Veselá omeleta s jarní cibulkou

(22 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat