Prostreno.cz

Díky čokoládové pleťové masce omládnete před očima

Tmavá čokoláda je zdravá, proto se její konzumace také doporučuje. Co když kousek rozpustíte a potřete si jím obličej? Nejde o strašidelnou masku na Halloween, ale omlazující proceduru, která zpomalí tvorbu vrásek, okysličí kožní buňky a deaktivuje volné radikály, ze kterých nic dobrého nekouká.

Dát si čas od času hořkou čokoládu je podle vědců fantastický nápad. A ne, nejde jen o uspokojení chuťových buněk, vždyť tato pochoutka je plná aktivních látek, které poskytují celou řadu zdravotních výhod. Počítá se mezi ně například regulace cholesterolu, normalizace tlaku, podpora trávení, prevence rakoviny i záruka povznesené nálady. Ovšem tenhle sladký dezert je dobrý i pro pokožku!

Blaho na jazyku i kůži

A to je také důvod, proč má nejeden kosmetický salon má ve své nabídce i čokoládové ošetření. Jde o velmi vyhledávanou proceduru, neboť zanechává okamžité výsledky. Kdo ale říká, že něco takového nejde udělat i doma? Tmavou čokoládu s vysokým podílem kakaa stačí jen nalámat či pokrájet na menší kousky a nechat rozpustit v mikrovlnce nebo ve vodní lázni. Tím vznikne snadno aplikovatelná maska, jejíž ideální doba působení bývá mezi 15 a 30 minutami. Co taková luxusní kúra udělá s pletí?

Umažte si pár let jako mávnutím proutku

Silné antioxidanty nacházející se v kakaových bobech mají schopnost deaktivovat škodlivé volné radikály, které poškozují zdravé kožní buňky, přičemž podporují stárnutí a tvorbu vrásek. Vnější použití čokolády tedy prokazatelně vede k mladistvému vzhledu, což si jistě necháte líbit. Je ale přínosné i pro krevní oběh, s čímž pomáhají obsažené rostlinné pigmenty. Lepší prokrvení rovná se lepší dodávka kyslíku i živin – i tohle se na vizáži pozitivně projeví.

Regenerace, která kůži zachutná

Nutriční profil čokolády není ochuzen ani o železo, mangan, zinek a měď, stejně jako vitaminy A a E. Tyto cenné složky přidají ruku k dílu při regeneraci a opravě kožních buněk. Souběžně podpoří i hydrataci a poskytnou ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, a to včetně UV záření. Až tedy dostanete chuť na kousek této tmavé dobroty, nezapomeňte ji nabídnout i svému obličeji.

Zdroj: www.wellnessbin.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat