Prostreno.cz

Nejlepší esenciální oleje na záněty

Se zánětem nejsou žádné žerty. Tedy alespoň pokud se ve vašem těle zabydlí na delší dobu, čímž se stane obtěžující chronickou záležitostí. Co na něj platí? Kupodivu i esenciální oleje! Nejúčinnější je tymián, ale jeden úspěch za druhým sklízí i bergamot, máta, heřmánek, růže nebo hřebíček. Čemu dáte přednost?

Nastává období, na které se všichni příznivci vůní nesmírně těšili. S přicházejícím podzimem se zase do centra pozornosti čichových buněk dostávají esenciální oleje, které jsou proslulé tím, že kromě zútulnění domácí atmosféry pomáhají řešit i určité zdravotní problémy. Lze s nimi vyzrát dokonce i na záněty!

Medicína, která svede divy

Co si budeme povídat – boj s dlouhotrvajícím zánětem nikdy není příjemný. Naštěstí ale existují vonné oleje, které jakožto silně koncentrované rostlinné esence mohou podat pomocnou ruku. A to s vědeckým požehnáním! Podle studie zveřejněné Americkou společností pro biochemii a molekulární biologii se v tomto případě náramně hodí tymián, hřebíček a máta peprná. Všechny tyto zbraně se po předchozím zředění s dalším nosným olejem dají aplikovat přímo na pokožku, ovšem léčebný proces nastává i při jejich inhalaci, neboť ta téměř okamžitě zapůsobí na limbický i nervový systém. Že vám zrovna tyto jmenované tekuté prostředky příliš nevoní? Nevadí, máte i jiné možnosti.

Libo něco ostřejšího?

Silné protizánětlivé vlastnosti má dle názoru americké certifikované specialistky přes aromaterapii Melissy Murray i esenciální heřmánek římský, zázvor, černý pepř, skořice, majoránka a slaměnka, kterou v obchodě naleznete pod názvem helichrysum. Tato expertka poukazuje i na skutečnost, že při tlumení zánětů, a to včetně těch chronických, se uplatní také eukalyptus, růže, fenykl, pačuli i bergamot. A z této nabídky už si vyberete, co myslíte? Všechny uvedené prostředky prokazatelně snižují expresi zánětlivých enzymů, což přináší zmírnění příznaků i rychlou úlevu. Už máte připravenou aromalampu a pořádnou zásobu čajových svíček?

Zdroje: www.healthline.com, www.marthastewart.com, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2789773/





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat