Prostreno.cz

Žampiónová polévka s estragonem

Vynikající jemná žampionová polévka vonící estragonem.

Ohodnotit
(21 hlasů)
  • 35min

    10min příprava

    25min vaření

  • 339 kJ / 81 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny3g
sacharidy7g
tuky5g

Ingredience na

  • 30 g másla
  • 1/2 ks cibule - nakrájené na kostičky
  • 350 g nakrájených žampiónů
  • 500 ml zeleninového vývaru
  • 4 lžičky estragonu - čerstvě nasekaného
  • 150 ml smetany
  • 1 špetka soli
  • 2 špetky pepře

Postup přípravy

  1. Na másle orestujte cibuli, přidejte nakrájené žampióny a poduste 5 minut.
  2. Zalijte vývarem, přidejte nasekaný estragon a vařte 15 minut. Rozmixujte, přidejte smetanu, podle chuti přidejte pepř, sůl a prohřejte.





Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Žampiónová polévka s estragonem

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat