Prostreno.cz

Posilněte si imunitní systém konzumací ořechů

Příznivci ořechů, pozor! Ať už si rádi smlsnete na těch vlašských, kešu nebo mandlích, můžete tak svému imunitnímu systému prokázat velkou službu.

Nedostatek spánku, pracovní diář nacpaný k prasknutí, nutriční nedostatky, problémy v mezilidských vztazích i nadměrné užívání léků, a to včetně antibiotik. Nejen tyto prokázané faktory oslabují činnost imunitního systému, což hraje do karet bacilům a virům, které pak mají hodně ulehčenou práci.

Pozor na varovné příznaky

Jak se taková oslabená obranyschopnost vlastně projevuje? Můžete cítit permanentní únavu, slabost i nechutenství. Můžete mít také neustále pocit, že na vás „něco leze“. U toho se mnohdy objevuje zimomřivost, nespavost či opakující se ekzém. Žádnou výjimkou nejsou dle názoru odborníků ani kvasinkové infekce, ovšem na narušené funkce imunity prý poukazuje i pomalé hojení ran. Rad, jak odolnost organismu posílit, existuje požehnaně. A představte si, že to jde i pomocí ořechů! A tyhle konkrétní mají v tomto směru hodně dobrou pověst.

Řeknete ano mandlím

Mandle jsou dostupným sortimentem a nabízí je každý supermarket. Jíst jdou jen tak samotné, ale i zeleninové saláty s nimi chutnají skvěle! Protože obsahují spoustu vitaminu E, který má antioxidační vlastnosti, zlepšují činnost obranyschopnosti a chrání před útokem choroboplodných zárodků. Jistě vás potěší i fakt, že vitamin E zpomaluje také stárnutí a předchází neurologickým potížím. Co ještě vám může pomoci?

I vlašské ořechy mají velký potenciál

Vlašským ořechům nelze upřít, že jsou vynikajícím zdrojem široké škály vitaminů a minerálů, a to včetně vitaminu B6. A ten imunitě hodně chutná! Prospěch má však i pro ostrý zrak a metabolismus, zatímco reguluje hormonální aktivitu a snižuje míru únavy i psychického vyčerpání. I to se samozřejmě hodí, že?

Také kešu ořechy jsou silnou zbraní

Nechybí vám zinek? Načerpejte ho z kešu ořechů. Tento prvek je pro imunitní systém základní živinou, protože zasahuje do vývoje jeho buněk. Rovněž se podílí na produkci antioxidačních enzymů a podstatně urychluje léčbu nachlazení. Je tohle pro vás ta pravá chuťovka?

Zdroj: www.histogene.co





Celkem 1 komentářů

Tip na snídani

Více tipů

Vaječná frittata se slaninou

(19 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat