Prostreno.cz

Nesporné výhody rostlinné stravy

Ukázkově fungující trávení, nevyčerpatelná energie, větší produktivita a mladistvá vizáž, která popírá čas i kalendář. Tohle všechno vám nabízí rostlinná strava! Nechcete jí v jídelníčku poskytnout nějaký ten prostor navíc?

Na zdravý životní styl není nikdy pozdě. A že vyžaduje obrovské zásadní změny? To také nelze tak zcela říct. Začít se přece může pozvolna. Dobrým startem je zvýšená spotřeba rostlinných produktů, jako jsou celá zrna, luštěniny, semena a samozřejmě i ovoce a zelenina. Co všechno se tím dá vylepšit?

Trávení, které šlape jako hodinky

Konzumace rostlinných produktů je pro trávení hotovým balzámem. Nejsou to jen domněnky, ale reálná fakta podpořená četnými vědeckými studiemi. Obsažená vláknina upraví peristaltiku střev, přičemž sníží riziko rakoviny tlustého střeva a přispěje k detoxikaci. Také předejde zácpě a dalším zažívacím potížím, které bývají všechno, jen ne příjemné. Ostatní složky zase zharmonizují bakteriální prostředí, což se dotkne i imunitního systému.

Energetické baterky se jen tak nevybijí

Asi každý člověk se čas od času cítí ospalý a unavený. A dost možná je to i důsledek špatných stravovacích návyků. Výše uvedené potraviny to však mohou změnit. Přísahají na ně i profesionální sportovci, kteří si vybité baterky nemohou dovolit. Třeba legendární americká teniska Venus Williams se při jisté televizní talk show vyjádřila, že jí rostlinná strava v tomto směru změnila život. Podobnými pochvalami při rozhovorech do médií nešetří ani britský pilot Formule 1 Lewis Hamilton, který je díky rostlinné stravě dle svých slov aktivnější a produktivnější.

Delší mládí nedá šanci vráskám 

Ať už jde o ovoce či zeleninu, ořechy nebo nejrůznější druhy semínek, jisté je, že všechny tyto plody zprostředkovávají široké spektrum antioxidantů. K čemu je to dobré? Antioxidanty neutralizují účinky škodlivých volných radikálů, zmírňují oxidační stres a omezují pravděpodobnost chronických chorob. Nesporný vliv ale mají i na vzhled, neboť zpomalují stárnutí i tvorbu vrásek. Celkově zlepšují kvalitu pokožky, proto jich nikdy není dost. Nedáte si dnes nějaký dobrý salát?

Zdroj: www.ndtv.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat