Prostreno.cz

S přípravou zdravých dětských jídel mívají rodiče problém

Vaříte svým dětem výhradně zdravá jídla, nebo jim sem tam s výčitkami svědomí podstrčíte „jen“ chleba s máslem, protože vás dohání časová tíseň? Přesně ta je důvodem, proč se to v kuchyni tak trochu „šulí“!

Zdravá strava se skloňuje ve všech pádech. A to zvláště, když jde o děti! Vyvážený jídelníček plný hodnotných živin jim totiž pomáhá růst a vyvíjet se, přičemž významně ovlivňuje jejich mozkové funkce, náladu, imunitní systém, hladinu energie a v neposlední řadě i motorické dovednosti. Ano, všechna tato nesporná fakta rodiče vedou v patrnosti. Ovšem s přípravou vhodných pokrmů už je to poněkud horší!

Jíst se musí. Ale jakým stylem?

V dnešní době se naprosto všechno řídí časem. Kdo ale může říct, že ho má dostatek? Takových šťastlivců je snad méně než šafránu. Neustálý shon a s tím spojený stres netahá jen za naše nervy, jeho dlouhé prsty totiž dosahují i ke sporáku v kuchyni. Vypovídá o tom průzkum marketingové agentury OnePoll, který si zadala americká uzenářská společnosti Eckrich. Nepoznáte se v jeho závěrech náhodou i vy?

Zlatíčko, promiň, dnes se nevaří!

Z poznatků tohoto průzkumu vyplynulo, že celých 54 procent rodičů má s vařením zdravých dětských jídel zásadní problém. A hlavní důvod je právě nedostatek času. Frustrace dle autorů studie začíná už u samotného přemýšlení o receptech, které potomkům zajistí optimální přísun vitaminů, minerálů, bílkovin i omega-3 mastných kyselin. Na to samozřejmě navazuje i nákup vhodných surovin, který jen prohloubí časové ztráty. Celá pětina dotázaných si také postěžovala na to, že břemeno vaření nese jen na svých bedrech, přičemž postrádá jakoukoli partnerskou pomoc. Pod tíhou těchto skutečností poměrně vysoké procento zaneprázdněných rodičů přiznává, že ačkoli si vroucně přeje vařit zdravě den co den, občas místo zdlouhavých příprav vezme zavděk něčím méně vyváženým, co v ideálním případě mohou jíst děti rukama. Že by byla řeč o chlebu s máslem a plátkovým sýrem? Možné to asi je…

Zdroje: www.nypost.com, www.eckrich.sfdbrands.com/en-us/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=cs&_x_tr_hl=cs&_x_tr_pto=sc





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat