Prostreno.cz

Kruhy pod očima umaže brokolice i luštěniny

Pryč s tmavými kruhy v oblasti pod očima! Jezte častěji brokolici, luštěniny, celer i ryby a dáte jim sbohem. Nic nezkazíte ani větší spotřebou tymiánu a oregana!

Kdy jste se naposledy podívali do zrcadla a spatřili tam pár tmavých kruhů pod očima, kvůli kterým jste vypadali starší, unavenější a vystresovanější? Před měsícem? Před týdnem? Nebo snad včera? Tahle nepřehlédnutelná ozdoba nutně nemusí být důkazem, že toho člověk příliš nenaspal. Úzce s ní totiž souvisí i genetické dispozice, hyperpigmentace, alergie, zadržování vody v těle, častější konzumace alkoholu, chudokrevnost, poruchy štítné žlázy i problémy s játry či žaludkem. Co ale náprava? Kromě důslednějšího pitného režimu mohou pomoci i tyto potraviny. A ne, tentokrát nepůjde o jejich vnější aplikaci, hlavním tématem je konzumace!

Brokolice, květák a paprika jako svatá trojice

Nelze popřít, že se kosmetický grál v podobě vitaminu C v brokolici, květáku i paprice vyskytuje v hojném množství. Tak si tyto plody dopřávejte ve velkém! Díky vysokému podílu zmíněné živiny stimulují tvorbu kolagenu, posilují krevní cévy a zabraňují poškození způsobené volnými radikály, přičemž mají příznivý vliv i na pigment melanin, jehož nadbytek podporuje právě černé kruhy. Co dalšího vmanévrovat do jídelníčku?

Luštěniny, okurka a hroznové víno

V boji s uvedeným neestetickým nadělením bude stát na vaší straně i vitamin K. Ten reguluje srážlivost krve a zesiluje stěny krevních kapilár, čímž předchází úniku odkysličené krve, která se na rozvoji nevzhledných kruhů podílí. Načerpáte ho z fazolí, okurky, hroznového vína, celeru a sušených švestek. Dobrým zdrojem je i tymián nebo oregano, pokud si tedy potrpíte na bylinky, je toto voňavé koření skvělou volbou. Když už budete v tom zkrášlování, nezapomeňte ani na tyto potravinové zbraně.

Čas na ryby, vejce a ořechy

Ačkoli se neustále doporučuje, abychom si dali rybu alespoň dvakrát týdně, moc lidí si to k srdci příliš nebere. Vy teď ale můžete mít pořádnou motivaci. Ryby zprostředkovávají vitamin E, což je silný antioxidant chránící buněčné tkáně před zkázou. A to přesně je při řešení téhle kruhové šlamastyky potřeba! Pokud vás cokoli s ploutví spíše odrazuje, „éčko“ můžete získat i z vajec, ořechů, mléčných výrobků a rostlinných olejů.

Zdroj: www.healthifyme.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat