Prostreno.cz

Do vody s citronem je vhodná i kurkuma

Už i voda s citronem vám přijde příliš obyčejná? Ochuťte si ji špetkou kurkumy. Znásobí se tím její zdravotní i zeštíhlující účinky!

O důležitosti pitného režimu nelze pochybovat ani v nejmenším. Konzumovat bychom měli, tedy alespoň v tom nejideálnějším případě, čistou vodu. Jenže ouha – s tím mají lidé, kterým tato čirá tekutina absolutně nechutná, tak trochu problém. Naštěstí se i taková potíž dá snadno proměnit ve výhodu. Vždyť stačí přidat pár kapek citronu a rázem vznikne drink, který spolu s nepostradatelnou hydratací nabízí i určité výhody.

Co lok, to krok ke zdraví

Vlažná citronová voda je ve své podstatě léčivý elixír. Obsahuje spoustu vitaminu C a B, stejně jako neskromné množství železa, vápníku, draslíku, hořčíku, antioxidantů a cenných enzymů. Tak na zdraví a do dna? Zadržte, protože tohle celé se dá ještě o něco vylepšit. Vmíchejte do sklenice špetku kurkumy a těšte se na dávku dvojnásobných zdravotních benefitů. Nebo vám snad tohle nezní sympaticky?

Trávicím potížím odzvonilo

Jinak zvaný indický šafrán je známý tím, že má velmi příznivý vliv na žlučník, přičemž zabraňuje zánětům trávicího traktu, zastavuje nadýmání a snižuje plynatost. A s citronem mu to náramně ladí, protože jeho šťáva zase přidá ruku k dílu při odstraňování nahromaděných toxinů a odpadních látek, a to nejen ze střev. Výsledkem je pak ukázkově fungující trávení, které jede na plné obrátky.

Vzpruha pokožky viditelná na první pohled

Kurkuma má obrovské přednosti v kosmetické oblastii, a to jak při zevním, tak i vnitřním užívání. Tak šup s ní do připravovaného nápoje! Obzvláště prospěšná je pro pleť náchylnou k akné, ovšem své zkrášlující služby nabídne každému, kdo touží po delším mládí. Její složky totiž podporují produkci kolagenu a bojují proti škodlivým volným radikálům, které přispívají k předčasnému stárnutí.

Sbohem, nadbytečná kila!

Citronová voda sama o sobě podporuje hubnutí, protože zprostředkovává pektin, což je druh rozpustné vlákniny. I díky ní potlačuje chutě k jídlu a prodlužuje pocity sytosti. Chcete zeštíhlující efekt tohoto elixíru ještě znásobit? Nezapomeňte na přídavek kurkumy! Ta probudí líný metabolismus a zlepší biologickou dostupnost přijímaných živin. Toto koření má také schopnost potlačit růst tukové tkáně. Podmínky pro redukci váhy vylepšuje i tím, že reguluje hladinu cukru v krvi.

Zdroj: www.1mhealthtips.com, www.eatthis.com





Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)

Omeleta s brokolicí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat