Prostreno.cz

Večerní nápoje podporující spánek i hubnutí

Nevyspání není jen o únavě a narušeném soustředění, může totiž zapříčinit i nekontrolovatelné přibírání na váze. Zlepšete si spánek a tím pádem i tělesné křivky těmito večerními nápoji. Vybrat si můžete hned ze tří!

Kvalitní noční odpočinek je jakožto neodmyslitelná součást zdraví často přehlížen. Ovšem jeho absence se nehezky podepíše i na postavě! A to hned několika způsoby.

Blázní hormony i metabolismus

Už nějakou dobu jste se pořádně nevyspali? Pak se asi nelze divit, že máte s hubnutím nemalé problémy. Spánková deprivace zpomaluje metabolismus a podporuje emocionální záchvatovité přejídání, přičemž způsobuje hormonální nerovnováhu a připravuje o energii. Tohle se v redukčním režimu pochopitelně vůbec nehodí, a to nemluvě o riziku inzulinové rezistence, špatné náladě a omezené tvorbě růstového hormonu, což ztěžuje budování svalů. Je tedy jasné, že má-li se sen o hezké a lichotivé siluetě stát skutečností, je nanejvýš důležité mít kvalitní spánek. Ale jak si ho zajistit, když s ním má člověk potíže? Řešením mohou být tyto nápoje. Pijí se ve večerních hodinách a mají slibné účinky!

Třešňový džus nejen osvěží

Čerstvé třesně v aktuálním ročním období k mání pochopitelně nejsou. Ale čemu to vadí? Vždyť existuje třešňový džus, který je k dispozici celoročně! Tak si jeho sklenku před spaním dopřejte, obsažený tryptofan usnadní usínání a noční odpočinek celkově zkvalitní, jak sdělují poznatky studie zveřejněné v magazínu International Journal of Tryptophan Research.

Banánové smoothie místo ukolébavky

Pokud jde o ten zmíněný tryptofan, nabízejí ho i banány, a to spolu s draslíkem a hořčíkem. Tyto minerály prokazatelně uvolňují svaly, což je perfektní pyžamová příprava. Toto tropické ovoce je obecně považováno za skvělou prevenci nespavosti, vyplatí se mu tedy dát šanci. Tak šup s ním do mixéru a nezapomeňte na přídavek mandlového mléka, uspávací účinky pak budou ještě lepší. A když už jsme u toho…

Ani horké mléko nezklame

Na teplé mléko spoléhaly už naše babičky. A nediví se tomu ani vědci, podle kterých podstatně vylepšuje spánek a předchází jeho poruchám. Jestli netrpíte jeho intolerancí, tak si šálek ohřejte a těšte se na sladké sny, ke kterým vám dopomůže. A klidně si ho ochuťte i medem, při dietě to zakázáno není!

Zdroje: www.healthybuilderz.com, www.healthline.com, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5015038/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/22553424/, www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/23992533/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6353085/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat