Prostreno.cz

Zdravé občerstvení pro návštěvy

Konzumace pochoutek při návštěvě vašich známých není až tak špatná věc, pokud se dodržují určité zásady. Zdravé svačiny jsou ve skutečnosti dobrým způsobem, jak do sebe dostat potřebné živiny a zároveň si pochutnat. Čím tedy nahradit tradiční chlebíčky a zákusky a zároveň si na návštěvě pochutnat?

Popcorn

Popcorn je skvělou volbou, protože obsahuje hodně vlákniny, která může pomoci s pocitem sytosti. Návštěva dobře ochucený popcorn jistě ocení a tradiční brambůrky jí určitě nebudou chybět. Nejlepší je dělat popcorn domácí, dát do něho rozumné množství oleje a soli a dochutit ho dle libosti.

Nakrájená zelenina s omáčkou

Talíř plný čerstvé zeleniny je velmi zdravou a chutnou svačinou, protože je příjemně křupavá a má spoustu výživných látek. Syrová zelenina je vhodná i samotná, ale pokud si ji rádi dochutíte, přidejte k ní zeleninový dip, hummus nebo salátový dresink.

Na tác s čerstvou zeleninou se hodí mrkvové tyčinky, řapíkatý celer, růžičky brokolice, baby rajčátka a kousky květáku. Nebo se odvažte být jiní a vyzkoušejte syrové zelené fazolky a chřestové výhonky. Uvidíte, že návštěvě bude určitě chutnat a změnu ocení.

Krájené ovoce

Ovoce je prospěšné, protože obsahuje vitaminy, minerály a vlákninu. Tak proč tuto zdravou svačinu nedopřát i vaší návštěvě? Pokud máte rádi sladké, dejte si třeba jablko, hrušku, broskev, pomeranč, banán nebo nektarinku. Většina ovoce nepotřebuje nic dalšího, protože je chutné už samo o sobě, ale pokud chcete něco více jako dezert, přidejte trochu sirupu, nebo šlehačky. 

Ořechy a semínka

Ořechy a semínka jsou prospěšné pro vaše tělo, protože obsahují zdravé tuky, které lidský organismus potřebuje. Jsou také chutné a možná i trochu návykové. Ořechy a semínka jsou také bohaté na energii, takže je potřeba dávat pozor na jejich přílišnou konzumaci.

Ořechy a semínka chutnají skvěle s něčím sladkým, takže do misky vhoďte hrst mandlí, vlašských ořechů, slunečnicových semínek, dýňových semínek a pekanových ořechů a smíchejte je s další hrstí rozinek, sušených meruněk nebo jakéhokoliv jiného ovoce. Ořechy příjemně nahradí již zmíněné brambůrky. 

Požádejte přátele o pomoc

Pokud se vám nechce složitě něco pro návštěvu chystat, požádejte vaše přátele o pomoc. Mohou například přinést to, co mají rádi oni a můžete to zkombinovat s tím, co máte rádi zase vy. Jen si dávejte pozor, ať jsou vaši přátelé na stejné vlně, co se týká zdravé výživy. Nechcete přece, aby donesli něco, co víte, že nemůžete sníst. 

Zdroj: www.easylifefood.com, www.healthline.com





Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat