Prostreno.cz

Projezte se ke krásné pleti. Stačí jíst tyto čtyři superpotraviny

O tom, na které živiny by naše strava měla být bohatá, abychom při jídle prospívali i své pleti, jsme psali již několikrát. Nyní pro vás máme čtyři „superpotraviny“, jež vám zajistí zdravou, a tedy i krásnou pleť.

A které pochoutky mezi ně patří? Možná budete překvapeni, protože je denně potkáváte v supermarketu a nejspíš i v lednici…

Hrušky

Tohle ovoce patří, co se živin prospěšných nejen naší pleti týče, k nejkomplexnějším. Posuďte sami – obsahuje měď, draslík, zinek, železo, hořčík, ale také vitaminy C, E, B a K. K tomu navíc připočtěte spoustu antioxidantů vychytávajících nebezpečné volné radikály a máte „anti-aging“ koktejl v jednom jediném kousku ovoce. Ovšem pozor – nejvíce těchto živin najdete ve slupce či těsně pod ní. Proto hrušky neloupejte, ale určitě je před konzumací dobře omyjte (ideální je koupit si hrušky v bio kvalitě, pak máte jistotu, že nekonzumujete se slupkou i nejrůznější pesticidy).

Kapusta

Dnes je z kapusty často téměř opovrhovaná zelenina, kterou příliš nekupujeme a nejíme. Chyba! Věděli jste, že kapusta obsahuje o 11 % více vitaminu C než pomeranče? A protože vitamin C je pro zdraví pleti i boji proti vráskám životně důležitý, není ho nikdy dost. Navíc v kapustě získáte i zásobárnu vitaminu A (a samozřejmě tolik prospěšné vlákniny). Je čas, aby se tahle zelenina vrátila na náš stůl!

Kurkuma

Tohle zářivě žluté koření podporuje krevní oběh a pozitivně ovlivňuje červené krvinky. Jak to souvisí se zdravím pleti? Dobře prokrvená a zásobená pokožka je zkrátka zdravější a navíc zářivější. Kromě toho má kurkuma (jako skvělý „čistič“ krve) důležité místo v prevenci některých kožních nemocí, jako je třeba akné.

Citrony

Kromě vysokého obsahu vitaminu C a antioxidantů je citron pro zdraví naší pleti důležitý ještě z jednoho hlediska – podporuje totiž správnou činnost našich jater. A právě játra jsou nejdůležitější detoxikačním orgánem našeho těla, takže jakákoli pomoc pro jejich správné fungování má rozhodně smysl! Ovlivňují totiž i čistotu naší pleti. Citronová šťáva může být takovou čisticí pleťovou vodou působící nikoli zvenku, ale zevnitř našeho organismu.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat