Prostreno.cz

Esenciální olej z černého pepře vás může zbavit závislosti na cigaretách

Chcete přestat kouřit? Zkusili jste už úplně všechno? Pak vás možná potěší, že k účinným prostředkům proti odvykání na nikotinu patří esenciální olej z černého pepře!

Lidé často používají černý pepř ke zvýraznění chuti jídla. On toho ale umí mnohem víc. Ve skutečnosti obsahuje antioxidanty, které mohou pomoci snížit touhu po nikotinu. Využít přitom můžete nejen samotné koření, ale i esenciální olej.

Snižuje toxicitu těla

Použitím esenciálního oleje z černého pepře se dá snížit toxicita těla. Tedy nejen to. Černý pepř organismus zbavuje zbytků nikotinu a podle studie dokonce tlumí nutkání zapálit si (1). Proto jej nakapejte přímo do difuzéru, případně rozprašte po místnosti.

Pokud jej zředíte v nějakém nosném oleji (olivový, kokosový a podobně), dá se aplikovat přímo do nosu. Kromě inhalování esenciálního oleje z černého pepře ovšem existují i jiné možnosti. Kapku, dvě přidejte do svého oblíbeného nápoje, kupříkladu smoothie či citronového čaje. Dočkáte se tak i dalších výhod.

Krotí revmatismus

Díky svým zahřívacím, protizánětlivým a antispasmodickým vlastnostem působí olej z černého pepře na snížení svalových zranění. Zároveň se uplatňuje při zánětu šlach a příznaků artritidy a revmatismu. (Jeho smíchání se skořicí nebo kurkumovým esenciálním olejem tyto hřejivé vlastnosti posiluje.)

Černý pepř také tlumí nepříjemné pocity při plynatosti a nadýmání a ulevuje od zácpy. Když se esenciální olej z černého pepře užívá vnitřně, může podporovat zdravý krevní oběh a snižovat vysoký krevní tlak (2).

Na co si dát pozor?

Při nákupu esenciálního oleje z černého pepře, zejména pro vnitřní použití, se ujistěte, že kupujete vysoce kvalitní, 100% čistý produkt vyrobený důvěryhodnou a renomovanou společností. Vzhledem k jeho silným a léčivým vlastnostem se to vyloženě nabízí. Také určitě hledejte olej, který je extrahován CO2. (Extrakce CO2 znamená, že chemikálie, jako hexan nebo etanol, se tohoto procesu neúčastnily.)

Zdroje: (1) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/8033760/, (2) www.pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/19033825





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat