Prostreno.cz

Moringa zlepšuje zdraví i vzhled

Jestli moringa omlazuje pleť? Ale to víte, že ano. A jak! Vždyť podporuje produkci kolagenu i bezproblémový buněčný obrat. Pleť nenechá na holičkách, ani pokud jde o nepostradatelnou hydrataci. I vlasům však nabízí pár výhod!

Moringa olejodárná je jednou z nejcennějších rostlin, kterou lidstvo uctívá již odnepaměti. V Bibli se o ní píše jako o stromu života, což napovídá, že má na zdraví velmi blahodárný vliv. Zajímavostí je, že se dá beze zbytku využít od kořene až po samotné plody, přičemž všechny části překypují neuvěřitelným množstvím prospěšných látek. O tom, jak tento zázračný strom svědčí tělu, se hovoří často. Jak je to ale s podporou krásy?

Čím více kolagenu, tím lépe

Semena moringy obsahují olej, který je v kosmetickém odvětví vysoce ceněný, proto se také přidává do celé řady produktů. Zprostředkovává totiž širokou škálu antioxidantů, jež zabraňují poškození pleti způsobené škodlivými volnými radikály (1). Moringa je také štědrým dárcem vitaminu C – toho má sedmkrát větší množství než citrusové plody (2). Díky této živině zvyšuje produkci kolagenu a umožnuje hladký buněčný obrat i regeneraci.

Nutná hydratace 

Zůstaneme-li ještě u toho zmíněného moringového oleje, nelze nepoukázat na to, že se může pochlubit velkým podílem přínosných esenciálních mastných kyselin, což z něj dělá báječný hydratační prostředek uzavírající vlhkost v samém nitru pokožky (3). Navíc je mimořádně účinný při odstraňování nečistot – hodí se tedy i jako čisticí přípravek pro běžnou denní rutinu (4).

Najdou se i výhody pro vlasy 

Složení moringy je prospěšné i pro vlasy. Zvláštní pochvala patří železu, které předchází vypadávání a urychluje růst. Ve spolupráci s ostatními účinnými látkami podporuje kondici vlasových folikul a činí je odolnější vůči nepříznivým vnějším vlivům, což se pozitivně dotkne celé hřívy. Vidíte sami, moringa je multifunkčním elixírem, co kosmeticky i zdravotně prospěje od hlavy až k patě!

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4112252/, (2) www.supremeherbals.com/post/moringa-boost-your-skin-s-natural-collagen-formation, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5146848/, (4) www.academia.edu/26119758/PHYTOCHEMICALSTUDIESAND_MULTIPURPOSEUSESOF_SEED_OIL_OF_MORINGA_OLEIFERA





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat