Prostreno.cz

Hrozny zatočí se stařeckými skvrnami

Chcete podpořit tvorbu kolagenu, rozjasnit pleť a zatočit s akné nebo stařeckými skvrnami? Připravte si úžasnou pleťovou masku s hrozny!

Hrozny jsou bohaté na vitaminy A, C, B6 a folát, takže vyživují kožní buňky. Kromě toho vám tato superpotravina může poskytnout hladkou, čistou a mladistvě vypadající pokožku. Obsahuje totiž i anthocyanin, antioxidant, který redukuje akné a jizvy. Jste připraveni na zázraky?

Základní pleťová maska

K přípravě této pleťové masky začněte smícháním malého rajčete s pěti až šesti hrozny. Míchejte, dokud nezískáte hladkou pastu. Směs naneste na obličej a krk (vyhněte se očím a rtům) a nechte ji působit 15–20 minut. Po uplynutí této doby pleť opláchněte studenou vodou a osušte ručníkem.

Maska pro mastnou pleť

Už vás nebaví utírat přebytečný maz z obličeje? Rozmačkejte asi tak osm hroznů, přidejte polévkovou lžíci medu, který má protizánětlivé účinky, a 120 gramů čerstvého droždí. Vše důkladně promíchejte, směs aplikujte na obličej a nechte působit 15–20 minut. V závěru opláchněte vlažnou vodou.

Jednoduchá maska proti tmavým kruhům pod očima

Jestli si v poslední době připadáte jako mýval, hrozny vás v tom nenechají. Před spaním si pod oči naneste trochu jejich dužiny. (Místo ní lze použít i hroznový olej.) Ráno obličej opláchněte vlažnou vodou. Pro zvýšení účinku můžete hrozny rozmačkat a spárovat s několika kapkami heřmánkového čaje.

Maska pro suchou pleť

Pokud chcete okamžitě hydratovat svou pokožku, tento zábal na obličej s hrozny vás nadchne, neboť pleť zanechá hladkou a pružnou. Rozmixujte nebo rozmačkejte čtyři hrozny se třemi jahodami. Masku naneste pomocí prstů nebo vatového tamponu a před umytím ji nechte dělat svoji práci asi tak 15 minut.

Maska pro unavenou pleť

Cukrová třtina zesvětluje tón pleti a odstraňuje bakterie způsobující akné. V kombinaci s hrozny pokožku rozjasňuje a revitalizuje, což má na svědomí vitamin C ve spojení s dalšími antioxidanty. Proto smíchejte lžičku šťávy z cukrové třtiny se dvěma polévkovými lžícemi hroznové dužiny a jednou lžičkou heřmánkové šťávy. Naneste na obličej, nechte 10–12 minut působit.

Zdroje: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3060966/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8840580/






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Rajská omáčka

(1 hlasů)

Sýrová roláda

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat