Prostreno.cz

To nejkaloričtější jídlo a pití, které vás v létě pravděpodobně zláká

Grilování, koktejly u bazénu nebo stánky s rychlým občerstvením (na pláži přece nebudete vařit). Je toho hodně, co vás přes prázdniny může zlákat k nezdravému stravování. Které gurmánské prohřešky patří k těm nejhorším a co se na vaší postavě  nejvíc podepíše?

Bezstarostnost, úleva od stresu i menší kontrola jídelníčku. To je léto! Znáte všechny jeho šokující kalorické pasti?

Maso s vysokým obsahem tuku – připravované na grilu

Grilování se zdá být neškodné, ale opak je pravdou. Průměrný cheeseburger připravovaný na vaší terase má 750 kalorií a 45 gramů tuku. A co taková vepřová nebo hovězí žebra? Pocházejí z nejtučnější části zvířete. Není lepší přísun kalorií stáhnout na minimum? U hamburgerů preferujte celozrnné pečivo a vynechte majonézy, místo žeber volte jiné kousky, třeba vepřovou panenku, kuřecí prsa bez kůže a libové mleté ​​hovězí maso.

Párky v rohlíku a klobásy

Hot dogy, párky v rohlíku a klobásy jsou letní pochoutkou pro mnohé z nás. Když už si je musíte dát, vybírejte kvalitnější suroviny, ať už se to týká samotné bagety, nebo uzeniny. Sluší se také uvést, že většina párků a klobás má velmi vysoký obsah sodíku, proto by se tahle typická letní neřest měla konzumovat s mírou!

Saláty na bázi majonézy

Malá půlhrnková porce bramborového salátu má 179 kalorií a 10,25 gramu tuku; stejné množství salátu Coleslaw představuje 138 kalorií a 8 gramů tuku. Chcete-li snížit přísun kalorií, zkuste si připravit saláty s nízkotučným jogurtem, zakysanou smetanou či kuřecím vývarem. Nebo zkuste bramborový salát v německém stylu s použitím více octa než oleje.

Koktejly

Sladké, ovocné alkoholické nápoje (to jsou ta barevná lákadla často podávaná s brčkem a deštníkem) patří ke kalorickým bombám. Piña colada se může pohybovat od 245 do 490 kalorií, daiquiri od 300 do 800 kalorií a „nenápadný“ ledový čaj vás může stát 520 kalorií navíc. Lepší je vinný střik.

Osvěžující mražené pochoutky

Šálek zmrzliny má až 382 kalorií a 22 gramů tuku. Už jen z tohoto důvodu se vzdejte obřích porcí a tučných polev.

Smažená jídla

Milujete smažený sýr, hranolky a tatarku? Jedna taková porce vám dodá kolem 1 400 kalorií, k jejichž spálení byste museli uběhnout zhruba 25 kilometrů na běžeckém páse ve fitness centru. Vynechte smažená jídla a místo toho ochutnejte karamelová jablka nebo kvalitní grilované maso.

Zdroje: www.webmd.com, www.valerieorsoni.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat