Prostreno.cz

Chladivé oční masky z domácích potravinových zásob

Otoky? Svědivé podráždění? Tmavé kruhy? Ani jedno očím dvakrát nesluší. Tak jim dejte první pomoc v podobě melounové, pomerančové nebo rajčatové masky. Rázem bude klid!

Jsou věci, které do letní pohody ani trochu nezapadají. Které například? Co třeba suché a podrážděné oči, za něž mohou alergie? Anebo to, že si člověk ve shonu zapomene sluneční brýle, proto v důsledku oslnění cítí v celé oční oblasti nepříjemné pálení či dokonce silnou bolest. Naštěstí je ale řešení na dosah ruky. Tak honem do kuchyně, kde se skrývají potraviny jako dělané pro přípravu ulevujících chladivých masek!

První pomoc v podobě melounu

Meloun je typickou letní potravinou, která má navíc i nespočet zdravotních výhod. Nejen jeho konzumace, i vnější použití se neobejde bez pozitivní odezvy. Melounové bohatství antioxidantů chrání jemné cévy kolem očí a zlepšuje krevní oběh, přičemž ulevuje od napětí a umazává i tmavé kruhy, které zbytečně přidávají roky navíc. Nemluvě o dávce osvěžující hydratace, kterou žádná kožní buňka nepohrdne! Kousek melounu si na pár minut můžete přiložit na zavřená víčka, ale využít se dá i jeho šťáva smíchaná s trochou mléka. Ve vzniklé směsi následně navlhčete vatový tampon a přejíždějte si jím okolo očí.

I na pomeranč je spolehnutí

Život je stresující, ale vaše citlivá kůže v blízkosti spánků a lícních kostí být ve stresu nemusí. Ještě jste neslyšeli o schopnostech pomeranče? Tenhle citrusový plod dokáže minimalizovat otoky i nežádoucí pigmentaci, a to vlivem vysokého podílu vitaminu C, jež ke všemu bojuje i proti vráskám. Promíchejte tedy nastrouhanou pomerančovou kůru s pomerančovou šťávou, a pro ještě lepší efekt přidejte i špetku kurkumy. Pak už jen uchopte vatový tampon a postupujte jako v předchozím případě.

Pozvěte ke spolupráci rajče

Příjemně ulevit svým očím pomocí studené rajčatové dužiny? I to je možné. Tak do ní vymáčkněte „měsíček“ citronu a výslednou pastu využijte jako krém, jehož nevstřebané zbytky po chvilce působení odstraňte vlhčeným ubrouskem. Účinek tohoto červeného opatření vás mile překvapí!

Zdroj: www.spectacular-blog.lenskart.com/diy-eye-masks-superfood-to-cool-your-eyes/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat