Prostreno.cz

Jídlo na pevné nervy a uvolnění ze stresu

Ať už jde o práci, nebo každodenní stres, je dobré snížit hladinu stresu přirozeně. K tomu vám mohou pomoci některé potraviny.

Spěcháte od schůzky k schůzce, mezi tím vyřizujete další povinnosti, a cítíte se neustále vyčerpaní? Být v neustálém stresu je nejen vyčerpávající a nešťastné, ale také velmi nezdravé pro vaše tělo. Existuje mnoho způsobů, jak se osvobodit od stresu v kanceláři nebo v běžném životě. Ale jídlo může také pomoci tělu uvolnit se a snížit úroveň vašeho osobního stresu.

Banány

Žluté ovoce je nejen skvělou svačinou mezi jídly, ale je také skutečným relaxačním ovocem, zejména ve stresových situacích. Kromě mnoha důležitých minerálů obsahuje také bílkoviny a hormon štěstí serotonin, který známe z milované čokolády. Celkově banán vyrovnává zásobu kyslíku v mozku, dodává energii a zároveň pomáhá z relaxací.

Zázvor

Zázvor rozvine svou plnou sílu zejména v čaji – zvláště když jste pod časovým tlakem. Kořen moci vám dává přesně to: sílu! Částečně za to může pikantnost a částečně přírodní silice, které obsahuje. Zázvor má uklidňující účinky a podporuje váš nervový systém.

Vejce

(Vařená) vejce jsou také perfektní jako relaxační svačina. Vitaminy skupiny B, která obsahují, posilují nervový systém. Můžete se lépe soustředit a jste připraveni rychle vyrazit znovu (do boje)!

Ovesné vločky

Začněte předcházet stresu hned po ránu! Ať už ve smoothie nebo müsli: ovesné vločky jsou skutečným zdrojem vitaminů a energie, který eliminuje stres – a vy si nakonec můžete odpočinout. Ovesné vločky vás udrží v kondici a syté na dlouhou dobu. To je samozřejmě užitečné zejména v případě, že vás čeká dlouhý den.

Avokádo

Avokádo je tak všestranné! Není vlastně divu, že pomáhá i při zvládání stresu. Sáhněte po zeleném ovoci, abyste se mohli lépe soustředit po celý den a přistupovat ke stresovým situacím uvolněněji. Protože avokádo je bohaté na všechny vitaminy B, které jsou zvláště dobré pro čistou hlavu.

Špenát

Babička vždy říkala, že špenát je velmi zdravý a důležitý – a jakou měla pravdu! Špenát obsahuje téměř vše, co potřebujeme, abychom zachovali chladnou hlavu: spoustu draslíku, vápníku a hořčíku. 

Ořechy

Nejlepší je dát si na stůl misku vlašských ořechů, lískových oříšků a pistácií. Ořechy skutečně odbourávají stres a zejména vyrovnávají váš krevní tlak. Díky mnoha složkám vitaminu E a B!

Ryby

Jsou dobré pro tělo i duši. Dejte si například lososa k obědu, abyste své tělo znovu rozproudili a zároveň ho uvolnili. Omega-3 mastné kyseliny v kombinaci s vitaminy v rybách jsou nejen zdravé, ale především pozitivně působí na váš nervový systém.

Jogurt

Přivítejte jogurt jako výživu na nervy! Povolený je v kteroukoli denní dobu, lahodný a samozřejmě skutečně uvolní od stresu. Vitamin B, vápník a hořčík vás podpoří, když se vám zdá, že se vám vše vymyká z rukou. V kombinaci s čerstvými vitamínovými bombami, jako jsou maliny, se v jogurtu projeví plný antistresový účinek.

Zdroj: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7781050/, www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7757237/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat