Prostreno.cz

6 maličkostí, kvůli kterým si zbytečně kazíme den

Občas, aniž si to uvědomujeme, ovlivňují náš den spousty malých chybek, jež nevědomky děláme. Proč si kazit zbytečně náladu a přidělávat starosti? Lepší je oněm maličkostem rovnou předejít.

Naši náladu – pozitivně i negativně – ovlivňují i zdánlivé nicotnosti, které si ani neuvědomujeme. A protože ony pozitivní, tedy náladu zlepšující maličkosti není třeba nijak probírat (hlavně, že se nějaké najdou, co na tom, že je děláme nevědomky), zkusme se nyní zaměřit na ty malé chybky, které naši náladu zrovna nepozvedávají…

Na pozoru od časného rána

Jako by nestačilo, že občas vstaneme z postele levou nohou, ještě na nás čekají skryté nástrahy. Tak například:

Nástraha č. 1: Čaj k snídani

Co děláme špatně: Příliš dlouho necháváme čaj louhovat.
Jak to dělat správně: Nenechávejte sáček s čajem (případně sítko s čajem) v horké vodě déle než 2 až 3 minutky. Jinak získáte hořký, nijak zvláště chutný nálev.

Nástraha č. 2: Čištění zubů

Co děláme špatně: Používáme nesprávný kartáček.
Jak to dělat správně: O tom, jaký typ kartáčku se pro vás hodí, je nejlépe poradit se se zubním lékařem. Předejdete tak nepříjemným poraněním dásní. Mimochodem, nezapomínejte kartáček pravidelně měnit – nejméně každé tři měsíce nebo pokaždé, když jste nemocní.

A co teprve v práci

S největší pravděpodobností vám zaručeně dokáží náladu zkazit kolegové nebo nadřízení. A jaké překážky dobré náladě stavíte do cesty sami sobě?

Nástraha č. 3: Sezení u počítače

Co děláme špatně: Zjednodušeně řečeno – skoro všechno. Máme špatně nastavenou výšku židle, všelijak se kroutíme a dáváme si nohu přes nohu.
Jak to dělat správně: Kolena by měla být ohnuta přibližně v 90stupňovém úhlu, podle toho nastavte výšku židle. Neseďte na kraji židle, ale naopak, záda pěkně opřete o opěrku a pěkně je narovnejte. Ale zase to nepřehánějte, abyste nepůsobili křečovitě. A na křížení nohy přes nohu zapomeňte úplně! Uvidíte, že vás nebudou tak často bolet záda.

Nástraha č. 4: Koukání do počítače

Co děláme špatně: Nemáme správně nastavenou obrazovku.
Jak to dělat správně: Obrazovka by neměla moc „svítit do dálky“, takže stáhněte její jas tak, aby se příliš nevymykala okolí. Také obrazovku nastavte tak, abyste měli při práci její horní okraj přibližně v úrovni očí. A po každých 30 minutách „zírání“ do počítače si dopřejte 30vteřinový pohled z okna. Nebude vás tak často bolet hlava a pálit oči.

A je tu večer

Nástraha č. 5: Pláč u vaření

Co děláme špatně: Vlastně nic, jen krájíme cibuli.
Jak to dělat správně: Než se pustíte do krájení, dejte cibuli nejméně na 30 minut na nejchladnější polici v ledničce. Z cibule pokojové teploty se totiž dráždivé silice uvolňují snáz. Pokud máte v kuchyni větráček, namiřte jej na prkénko, na kterém cibuli krájíte, respektive tak, aby vzduch foukal silice směrem od vás.

Nástraha č. 6: Večerní mazlení

Co děláme špatně: Je to odvěký souboj pohlaví – zatímco muži podle žen používají při líbání až příliš jazyk, spousta mužů si stěžuje, že ženy nedostatečně otevírají ústa.
Jak to dělat správně: Zkuste kompromis – převezměte iniciativu a zaměřte se i na jiné polibky než ty na ústa. Krk, tváře, ušní lalůčky či oční víčka jsou taky skvělé tělesné partie…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Pelmeně

(1 hlasů)

Rybí karbanátky

(4 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat