Prostreno.cz

Domácí sérum pro opravu poškozené hřívy

Zapomeňte na nákup další chemické vlasové kosmetiky, vyrobte si vlastní! Budete potřebovat pouhé čtyři suroviny a pár minut času!

Barvené vlasy často potřebují speciální péči, aby zůstaly zdravé a jasné. Mnoho komerčních produktů na péči o vlasy obsahuje chemikálie, které mohou vlasy vysoušet a poškozovat. Přírodní péče o barvené vlasy je šetrná alternativa, která může pomoci udržet vaše vlasy zdravé a zářivé. Jste připraveni začít? Tak pojďme na to!

Potřebné ingredience, bez kterých se neobejdete

První nutnou surovinou je kokosový olej. Ovšem pozor, tentokrát jde o jeho frankcionovanou verzi. Ta se od „klasiky“ liší tím, že má tekutou konzistenci, přičemž je bez barvy a zápachu. Upravený má i poměr obsažených mastných kyselin se středně dlouhým řetězcem, proto je vnímána jako zdravější alternativa běžného kokosového oleje. Oproti němu vykazuje také mnohem silnější antioxidační účinky a lépe se vstřebává. Díky široké škále cenných živin kštici hloubkově vyživuje, hydratuje, dodává lesk a zvětšuje její objem, zatímco předchází lupům. Takže, co teď?

Voňavé esence se skvělými účinky

Dále si obstarejte esenciální olej ylang-ylang, který je získáván destilací květů tropického stromu zvaného kananga vonná. Tento pomocník stimuluje vlasové folikuly k růstu, přičemž zabraňuje vypadávání koruny krásy. Zároveň pomáhá zacelit rozdvojené konečky a poskytuje ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy, včetně UV záření. Nachystejte si i esenciální rozmarýnový olej. Ten zase zreguluje tvorbu mazu a uvolní ucpané póry. Poslední do party je esenciální levandule, která podporuje krevní oběh a bojuje proti bakteriálním infekcím v těsné blízkosti kořínků. Teď už zbývá poslední krok a máte hotovo.

Mix vlastností, který přinese ovoce

Všechny uvedené suroviny smíchejte a přelijte do vhodné nádoby, ideálně pak s rozprašovačem. Ptáte-li se na poměr, vonné olejíčky dávkujte po pěti kapkách, frankcionovaného kokosového oleje použijte nějaké dvě deci. Získanou směs nanášejte na vlhké vlasy po jejich běžném mytí. Zlepšovák ovšem lze aplikovat i těsně před jejich úpravou, což vám usnadní tvorbu požadovaného účesu.

Zdroj: www.jenniraincloud.com/diy-hair-smoothing-serum/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat